Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2011 00:45

Мігранти з Африки поїдуть в Україну

Якщо населення зростатиме такими самими темпами, до 2042-го нас буде 9 млрд, вважає 47-річний Ендрю Бройд, аналітик Бюро перепису населення США:

— Населення Індії подвоїться. Китай дещо збавить темпи завдяки контролю народжуваності. Афганістан, Бангладеш, Пакистан, Уганда, Нігерія потроять населення. У країнах з найвищим рівнем достатку ситуація не зміниться. І за 30 років там житимуть 1,2 мільярда людей. Від'ємний приріст населення у них врівноважують мігранти.

Природний контроль кількості людської популяції зник через прогрес. Ми змогли блокувати більшість епідемій — знищили чуму, мінімізували поширення туберкульозу, віспи.

Тиждень тому у бюро була доповідь, що планета не витримає 20 мільярдів людей. Це фантастична цифра. Серйозні проблеми почнуться з 8,5 мільярда. Людство зараз, щоб прогодувати себе, задіює всі можливі ресурси. Необхідні дешеві і швидкі технології опріснення води. Було б легше, якби велика частка стала вегетаріанцями. Щоб виробити кілограм рослинної їжі, треба набагато менше ресурсів, ніж для кілограма м'яса. Але що багатша стає країна, то більший у ній рівень споживання.

Я не бачу жодних переваг у перенаселенні планети. Людське життя знецінюється. Війни у Конго чи Нігерії стануть жорстокішими. Почнеться масова міграція з мусульманських країн, а це спричинить конфлікти на релігійному ґрунті.

— Україні потрібно готуватися до напливу мігрантів з Африки, — каже 26-річний Максим Борода, заступник директора Центру перспективних досліджень. —Наслідки можуть бути такими, як у Франції та Великій Британії, де були погроми. Мігранти — це найменш освічена і заможна частина населення, найпроблемніша із соціальної точки зору.

Зараз ви читаєте новину «Мігранти з Африки поїдуть в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути