четвер, 04 червня 2009 18:50

Марш повій пройшов у столиці Перу (ФОТО)

Автор: фото: AFP
  Повія Анжела Вілон разом із колегами протестує на вулицях Ліми проти тяжких умов праці
Повія Анжела Вілон разом із колегами протестує на вулицях Ліми проти тяжких умов праці

У столиці південноамериканської країни Перу Лімі пройшов марш повій та трансвеститів. Демонстранти вимагали надати їм такі самі права, як мають представники інших професій.

Близько сотні працівниць секс-індустрії у яскравих костюмах та масках пройшли центральними вулицями міста. Дехто тримав плакати: "Вимагаємо пенсій та соціальних пільг", "Ми заслуговуємо на повагу, як усі інші перуанські жінки".

— Проституція у Перу — законна. Однак жінки не отримують жодних переваг від цього, — каже одна з активісток маршу Анжела Вілон. — Нашу працю мусить захищати трудовий кодекс, права секс-працівниць треба прописати в законі. Ми вже не перший рік про це заявляємо.

Згідно з перуанським законодавством, кожен бордель повинен одержати ліцензію, а повії — проходити регулярний медичний огляд. "Квартали червоних ліхтарів" мають охороняти поліцейські.

— Усе це лише на папері, насправді ж поліція нам заважає і знущається з нас, — продовжує Вілон. — А прості люди мають нарешті зрозуміти, що ввечері на розі стоїть не шльондра, а жінка, яка заробляє гроші.

За офіційною статистикою, нині в Перу майже 60 тис. повій. 15 тис. із них — у столиці. Утім, Анжела запевняє: насправді цифри в кілька разів вищі.

— Я працюю сама, — говорить Катріна з Ліми. — Звісно, це небезпечніше, але за ніч я заробляю більше грошей, ніж за тиждень у борделі. Працюватиму, доки не назбираю необхідної суми на власну квартиру. Потім піду вчитися на менеджера.

Зараз ви читаєте новину «Марш повій пройшов у столиці Перу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути