середа, 15 жовтня 2008 19:13

Каліфорнію охопили пожежі (ФОТО)

Автор: фото: REUTERS_Gene Blevins
  Пожежник гасить палаюче авто в околицях американського Лос-Анджелеса
Пожежник гасить палаюче авто в околицях американського Лос-Анджелеса

Три сильні лісові пожежі почалися одночасно на півдні американського штату Каліфорнія. Вони охопили майже 10 кв. км лісу в околицях Лос-Анджелеса, зруйнували близько сотні будинків і змусили людей масово евакуюватися.

Вогонь розгорівся в ніч із суботи на неділю. Пожежа почалася в 32 км від Лос-Анджелеса. У полум"ї загинули двоє людей. Безпритульний чоловік ночував у лісі біля шосе і потрапив у вогняну пастку. Друга жертва вогню загинула на автостраді. Чоловік вів авто і не впорався із керуванням через непроглядний дим.

Вогонь стрімко розповсюджується через постійний сильний сухий вітер. Нині пожежа загрожує домам у долині Сан-Фернандо, що межує із Каліфорнією на півночі. Швидкість вітру сягає 97 км/год.

— Евакуація можлива кожної хвилини. Важливо, аби люди, які живуть навколо зони пожежі, уважно слідкували за попередженнями служб порятунку, — попередив Арнольд Шварценеґґер, губернатор штату Каліфорнія.

У період між жовтнем і лютим у Каліфорнії віють сухі вітри. Це часто стає причиною лісових пожеж. Минулого жовтня полум"я знищило 2196 будинків.

Зараз ви читаєте новину «Каліфорнію охопили пожежі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути