середа, 10 жовтня 2012 06:45

Каха Каладзе став віце-прем'єром Грузії

Автор: фото з сайта www.ws.blancspot.com
  34-річний Каха Каладзе завершив кар’єру футболіста цього літа
34-річний Каха Каладзе завершив кар’єру футболіста цього літа

Після перемоги на парламентських виборах лідер коаліції "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі оголосив склад свого уряду. Колишній футболіст Каха Каладзе обійняв посаду віце-прем'єра, міністра регіонального розвитку та інфраструктури.

34-річний Каха Каладзе завершив кар'єру футболіста цього літа. Його останнім клубом була італійська "Дженоа". Починав Каха у тбіліському "Динамо", звідки його 1998-го до Києва запросив Валерій Лобановський. Зігравши два сезони в "Динамо", Каладзе перейшов до "Мілана". Дворазовий переможець Ліги чемпіонів. Чотири рази його називали футболістом року в Грузії.

— Рішення Каладзе, з одного боку, здивувало, — каже колишній партнер Кахи по київському "Динамо" Владислав Ващук, 37 років. — А з другого — а чому б йому не допомогти своїй країні. Там, де його дуже поважають, адже в історії Грузії не було більш титулованого футболіста. Логічніше, якби Каладзе став міністром спорту, але і в іншому профілі може бути корисний. У нього точно є голова на плечах.

— Напевне можна сказати лише те, що Каха Каладзе — хороший футболіст, — говорить грузинський експерт Лаша Айвазашвілі, 23 роки. — Він зробив чудову кар'єру. Грузини його обожнюють.

У січні 2008-го Каха підтримував Михаїла Саакашвілі у президентській кампанії. Потім приєднався до новоствореної коаліції "Грузинська мрія". І потрапив у "десятку", адже вони здобули перемогу. Грузини голосували за опозицію не через те, що їм Іванішвілі подобається, а через те, що вони проти Саакашвілі. Тобто це були вибори не "за", а "проти".

Каладзе не має політичного досвіду і навряд чи розуміє, чим займатиметься. Інфраструктура — це дуже значний і важливий напрямок.

Чому ж тоді його призначили?

— Це було політичне рішення. Адже Каладзе був першим номером у виборчому списку "Грузинської мрії" й окремо переміг за мажоритаркою. Іванішвілі був зобов'язаний дати йому посаду в уряді. Ключова фігура в партії — ключове міністерство. Ось така логіка.

Інфраструктура — це не лише впорядковані центри міст. Це й розбиті дороги, і вода, і світло, і безліч інших речей. Тут треба важко працювати.

Каха Каладзе у листопаді 2008-го одружився з моделлю Анукі Арешідзе. Подружжя має двох синів — Левана та Кахабера.

2001-го у Тбілісі викрали рідного брата Каладзе Левана, студента медичного університету. Вимагали $600 тис. викупу. Футболіст заплатив, але його брат уже був мертвий. Тіло знайшли у січні 2006 року. Вбивцю згодом упіймали і засудили на 25 років.

 

Зараз ви читаєте новину «Каха Каладзе став віце-прем'єром Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути