понеділок, 15 грудня 2008 16:11

Італія бореться зі снігопадами

Автор: фото: reuters/stefano rellandini
  Молодята після вінчання прогулюються засніженими вулицями Мілана. Через снігопади в місті фактично не працює громадський транспорт
Молодята після вінчання прогулюються засніженими вулицями Мілана. Через снігопади в місті фактично не працює громадський транспорт

Через сильні снігові замети та дощі в Італії можуть оголосити надзвичайний стан. У країні вже загинуло чотири людини. Ще приблизно 50 тис. італійців лишилися без опалення та струму.

Керівництво північних областей просить в уряду грошей, аби дати раду збиткам, нанесеним стихією. Кілька днів поспіль регіон замітає снігом. В Альпах сходять снігові лавини, а річки Тибр та Арно виходять із берегів. Вода знову почала підніматися у Венеції. Два тижні тому місто пережило найбільшу повінь за останні 30 років.

Крижана вода заливає міські підземні тунелі та підвальні приміщення. Вихідними на півночі країни втопилася молода жінка. Вона не встигла вибратися із машини, яка заїхала в затоплений тунель.

У Римі через сильні снігові урагани скасували заняття в школах. У Мілані на кількох міських магістралях лежать повалені вітром дерева. Центральні площі та парки заметені снігом, у місті не їздять навіть трамваї.

Тим не менш, люди не втрачають духу. У барах і кав"ярнях власники за свій рахунок пригощають замерзлих відвідувачів глінтвейном. На центральних площах постраждалих міст італійці ліплять величезних снігових баб.

— Оце я розумію — зима. Не пам"ятаю такого снігу з тих пір, як була мала, — каже 73-річна римлянка Ракель.

Зараз ви читаєте новину «Італія бореться зі снігопадами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути