пʼятниця, 22 березня 2019 05:55

Індійських шахраїв не можуть арештувати

Понад 10 тис. британців потрапили до бази шахраїв із Індії. Ті щодня дзвонять і називають себе податковими інспекторами. Кажуть, що люди мають терміново заплатити податки. Інакше їх посадять до в'язниці.

— У нас видурили 10 тисяч фунтів, — каже Джонатан Фейрі з Лондона. — Зараз не можу пояснити, чому ми нічого не перевірили. Нам подзвонили. Перепитали, чи отримували ми "жовтий конверт" — попередження від податкової. Ми його справді отримували. Чоловік представився інспектором. Повідомив, що не можна кинути слухавку. Інакше автоматично проти нас порушать справу. Сказав у найближчий термін заплатити. Інакше нас посадять у в'язницю. Я ще зрадів, що можна це зробити через банк. Ми перелякалися, але нас заспокоїли, що можна заплатити протягом двох днів. Наступного ранку я відніс гроші в банк шахраям.

У поліції кажуть, що людям телефонують із кол-центру в Індії. Щодня здійснюють кілька сотень дзвінків.

— Шахраї були впевнені, що нам не вдасться їх вистежити, — каже поліцейський Вільям Слоуні. — Але ми простежили, що всім дзвонили з Ахмедабада. Міжнародна поліція з'ясувала, що там діє банда. Мають кілька ноутбуків і телефонні довідники з номерами британців. Телефонують через інтернет. Усе підлаштовують так, щоб номери були схожі на телефонні номери податкової. Переказані гроші проводили через кілька рахунків у різних міжнародних банках, щоб їх було важче відстежити. Один потерпілий переказав 20 тисяч фунтів. Місцева поліція про аферу знає. На всі наші запити відповідають, що ті не роблять нічого протизаконного. В Інтерполі кажуть, що індійці причетні до 10% подібних шахрайств.

Зараз ви читаєте новину «Індійських шахраїв не можуть арештувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути