середа, 26 грудня 2012 00:30

Групове зґвалтування індійки в автобусі викликало масові безлади

У понеділок уранці в індійській столиці Нью-Делі перекриті більшість доріг. Не працює залізниця і кілька станцій метро. Так влада намагається відновити порядок після бурхливих демонстрацій, які прокотилися містом у вихідні через групове зґвалтування 23-річної жінки понад тиждень тому.

На студентку-медика напали 16 грудня близько 21.30, коли вона в автобусі із другом поверталася з кіно. Насилля тривало понад годину. Потім жінку та її друга побили залізним прутом і викинули обох з автобуса під час руху. Обоє вижили, жінка в реанімації, її стан критичний.

— Племінник розповів, що, коли він із дівчиною сідав в автобус, усередині були зо семеро чоловіків. Вони почали дражнити його. Потім кинулися на дівчину. Я бачив медичний висновок. Її зґвалтував кожен із них двічі, — розповідає дядько потерпілого хлопця.

Каже, перед тим, як викинути жертв з автобуса, злочинці їх пограбували.

Потерпілих знайшли на вулиці перехожі й викликали "швидку". У жінки був порізаний лезами одяг і живіт. Обличчя побите.

Невдовзі всіх ґвалтівників і водія автобуса заарештували. Вони чекають суду.

Звістка про цей випадок спричинила у країні найбільші за рік акції протесту. У суботу тисячі демонстрантів, в основному студенти місцевих коледжів і домогосподарки, вирушили колоною до президентської адміністрації. Дорогою скандували "Ми прагнемо справедливості!". Вимагали повісити ґвалтівників і гарантувати безпеку жінок. Неподалік урядових будівель людей перепинили кілька сотень поліцейських і намагалася відтіснити їх. Студенти пішли в наступ. Тоді правоохоронці почали розприскувати сльозогінний газ, бити людей кийками і стріляти з водометів. Кілька десятків демонстрантів із пораненнями потрапили до лікарні.

— Я звертаюся до всіх громадян. Підтримуйте мир і спокій. Запевняю вас, ми зробимо все можливе, щоб жінкам жилося безпечніше в нашій країні, — каже прем'єр-міністр 80-річний Манмоган Сінгх.

У неділю він уперше за тиждень протестів виступив з телезверненням. Влада обіцяє збільшити кількість поліцейських на вулиці та покращити систему судового розгляду сексуальних нападів. Також планують заборонити тонувати вікна у транспорті, запровадити більше автобусних рейсів у нічний час.

У столиці Нью-Делі трапляється найбільше в Індії сексуальних злочинів. Там, за даними поліції, ґвалтують людину в середньому раз на 18 годин, сексуальне домагання стається принаймні раз на 14 годин. Згідно з опитуванням благодійної організації "Томсон рейтерс фаундейшн", Індія — найгірше місце на Землі для жінок.

Зараз ви читаєте новину «Групове зґвалтування індійки в автобусі викликало масові безлади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути