Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2012 05:30

Греки підірвали міністерство

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Поліцейські експерти досліджують місце вибуху на першому поверсі міністерства адміністративної реформи Греції у столиці Афіни у понеділок. Підозрюють, бомбу залишили в одному з припаркованих поряд авто
Поліцейські експерти досліджують місце вибуху на першому поверсі міністерства адміністративної реформи Греції у столиці Афіни у понеділок. Підозрюють, бомбу залишили в одному з припаркованих поряд авто

У ніч проти понеділка біля будівлі міністерства адміністративної реформи Греції, що в столиці Афіни, вибухнула невелика бомба. Дощенту вигоріли перший поверх і кілька автомобілів, припаркованих поряд. За планом суворої економії, це міністерство має скоротити 150 тис. держслужбовців до 2015-го.

— Ми не отримували жодних дзвінків із попередженням про бомбу чи вимогами, — розповідають у поліції. — На щастя, ніхто не постраждав, а такий ризик був, адже будівля розташована в центрі міста.

Минулого тижня у вівторок саморобна бомба вибухнула в центрі Афін у кабінеті колишнього голови уряду Костаса Сімітіса. Потерпілих не було.

У суботу греки попрощалися з пенсіонером 77-річним Дімітрісом Христуласом. Колишній аптекар минулої середи вистрелив собі у скроню перед будівлею парламенту. Перед тим кричав, що не хоче залишати дітям боргів і не може більше так жити. Ця звістка миттю облетіла місто, й на центральній площі Синтагма зібралися близько тисячі  демонстрантів. Протестувальники кидали в поліцейських каміння і пляшки із запалювальною сумішшю. Ті у відповідь застосували сльозогінний газ.

— Те, що людина віддала життя, аби щось змінити, свідчить, до чого довели населення політика економії та бідність, — каже один з організаторів протесту Петрос Констатіну. — Це не просто акт відчаю. Це сигнал для нас усіх. Далі так бути не може, народ має повстати.

Протести почалися у Греції два роки тому, відколи уряд запровадив заходи жорсткої економії задля виходу з кризи. У країні скорочують працівників державного сектору, скасовують пільги й підвищують податки. Такі кроки були умовою Євросоюзу для надання державі 130 млрд євро кредиту. Акціями протесту греки намагаються вплинути на кандидатів до парламенту, аби ті пом'якшили методи заощадження. Вибори відбудуться 6 травня.

Зараз ви читаєте новину «Греки підірвали міністерство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути