вівторок, 20 жовтня 2009 17:25

Джозеф Ромеро вважає себе дівчинкою

8-річний Джозеф Ромеро з американського міста Вейл у штаті Аризона вважає себе дівчинкою. Носить сукні, відмовляється стригти волосся, фарбує нігті. Лікарі кажуть, він — трансгендер. Це людина, переконана, що належить до іншої статі.

— У чотири роки Джозі почав говорити: "Я дівчинка!" — розповідає його мати Венессія, 42 роки. — Спочатку думали з чоловіком, що це гра, потім вирішили, що наш син — гей. Але лікар-педіатр розказав нам про трансгендерів. Порадив пошукати літературу про це.

Аби допомогти синові визначитися щодо статі, Венессія поділила його шафу на половини: в одній повісила хлоп"ячий одяг, в іншій — сукні та спідниці. Дала дитині змогу щоранку самостійно обирати вбрання. Джозі щоразу вдягався, як дівчинка. Зазвичай брав рожеві речі.

— Тоді ми повірили, що він не хлопчик, — продовжує Венессія. — Вирішили, що зробимо все, аби він був щасливим.

Батько хлопця — військовий інженер. Кілька років родина жила в Японії у військовому містечку. Колеги докоряли подружжю, що ті потурають дитячим забаганкам, просили виключити Джозі зі школи.

— Я сам довго не міг зрозуміти сина, — говорить батько. — Вважав, що втратив його. Боявся глянути йому в очі, аж доки одного разу ми не зустрілися поглядами й не усміхнулися один одному. Коли повернулися до США, переробили малому свідоцтво. Тепер він офіційно — дівчинка.

Дитина навчається вдома. Батьки не хочуть, щоб інші школярі знущалися з неї. Можливо, у старших класах повернуть сина до школи. Два роки тому подружжя вдочерило китаянку 2-річну Джейд. Джозі грається з нею ляльками.

— Я щасливий, що не треба більше прикидатися, — каже. — Тепер усі знають, що я — дівчинка. Мені це подобається: я люблю готувати, носити довге волосся й сережки.

Джозі регулярно відвідує лікаря. У 12 років йому випишуть жіночі гормони. Після 18 зроблять операцію зі зміни статі.

Зараз ви читаєте новину «Джозеф Ромеро вважає себе дівчинкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути