Ексклюзиви
вівторок, 19 березня 2013 05:15

Двоє в'язнів утекли з тюрми вертольотом

— Була чергова обідня прогулянка. Ніхто спочатку не звернув увагу на шум мотора вертольота, який завис над в'язничним двором. Але за мить усі аж роти пороззявляли: по тросах, спущених із гелікоптера, швидко дряпалися двоє наших в'язнів, — розповідають охоронці канадської тюрми Сен-Жером, що за 60 км на північний захід від міста Монреаль.

Випадок стався минулої неділі близько 14.20 за місцевим часом. Надвечір поліцейським удалося затримати одного із утікачів, 36-річного Бенджаміна Юдон-Барбо. За годину здався поліції й другий — Денні Провансаль, 33 роки. Обох в'язнів і двох їхніх спільників, котрі викрали вертоліт у туристичної фірми, схопили за 50 км від в'язничного двору. Покинутий гелікоптер знайшли за 85 км.

— Я не хочу чинити зла нікому. Просто більше не можу залишатися у в'язниці. Готовий померти. Охоронці жахливо ставилися до мене. Я сидів ні за що, — каже Юдон-Барбо.

Таке він заявив у прямому ефірі однієї з радіостанцій за кілька годин після того, як утік. Потрапив за ґрати у листопаді минулого року за збройний напад. Його пов'язують із клубом байкерів "Хеллз Енджелс".

— Уперше чую про подібну втечу за 30 років роботи. Це щось нереальне, — коментує працівник тюрми.

У Сен-Жеромі 480 арештантів. Минулого місяця вони здійняли бунт. Причина — переповненість в'язниці. Тоді, аби придушити невдоволення, поліція застосовувала сльозогінний газ.

Втечу зірвали

У суботу, 16 березня, на території Петровської виправної колонії у Кіровоградській області приземлився гелікоптер. Двоє чоловіків у ньому тримали автомати Калашникова. Пізніше виявилося, що то були муляжі зброї. Вертолітники намагалися організувати втечу двох арештантів, проте не вдалося.

— Завдяки діям чергової зміни й оперативної групи колонії виліт вертольота було заблоковано, втікачі та їхні спільники — затримані, — повідомили у прес-службі Державної пенітенціарної служби України. Там запевняють, що ситуація в колонії під контролем. Інцидент розслідують.

Зараз ви читаєте новину «Двоє в'язнів утекли з тюрми вертольотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути