четвер, 23 листопада 2006 20:02

Донька Чаушеску померла від раку

 

Від раку кишечнику померла 56-річна Зоя Чаушеску, дочка румунського диктатора Ніколає Чаушеску. В останні роки життя жінка перенесла кілька операцій. Майже не виходила з дому.

Вона була другою дитиною Ніколає та Єлени. Першого сина Валентина сім"я всиновила 1948 року. Тоді представники комуністичної верхівки країни брали прийомних дітей. Показували приклад співгромадянам.

Зоя народилася 1950-го, а наступного року з"явився на світ її брат Ніку. Він помер десять років тому від цирозу печінки.

Після революції 1989 року лідера країни та його дружину стратили. Усіх трьох дітей заарештували. Їх звинувачували у підриві державної економіки. Однак через кілька місяців Зою та Валентина звільнили. Ніку засудили на 20 років. Він відсидів три.

Перші роки після революції діти Чаушеску жили дуже бідно. Адже усе майно батьків конфіскували. Розповідали, що Зоя збирала на вулицях пляшки з-під пива.

Зараз ви читаєте новину «Донька Чаушеску померла від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути