Ексклюзиви
вівторок, 09 листопада 2010 08:45

Людина з двигуном виконала дві "петлі" у повітрі

 

— Головне — вдалий стрибок і трохи удачі, — каже швейцарський пілот Ів Россі. 51-річного прихильника екстремальних польотів називають "людина-ракета". Він літає в спеціальному костюмі з реактивним двигуном на спині.

Россі виконав свій черговий стрибок 5 листопада о 9.45 у кантоні Вауд на кордоні між Францією і Швейцарією. На повітряній кулі піднявся на висоту 2,5 тис. м за 18 хв. Аеростатом керував британський пілот Брайан Джонс. 1999 року він облетів ним довкола світу.

Вистрибнувши з кошика, Россі кілька хвилин летів прямо, щоб набути рівноваги. Потім зробив у небі дві "петлі". Зазвичай такі трюки на авіашоу виконують літаки.

Ів щоразу вдосконалює костюм. Новий має 2-метрові крила та чотири турбини. Повертає швейцарець лише за допомогою м'язів, приземляється з парашутом.

Перші вдалі польоти без літака здійснив у швейцарських Альпах. 2008 року пролетів над Ла-Маншем. Торік спробував зробити те саме над протокою Гібралтар від Марокко до Іспанії. Але через турбулентність його занесло в море.

Пілот чекає дозволу керівництва США, щоби політати над Великим Каньйоном.

Зараз ви читаєте новину «Людина з двигуном виконала дві "петлі" у повітрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути