четвер, 14 жовтня 2021 00:51

Колишній міністр розвозить піцу

Колишній міністр комунікацій та інформаційних технологій Афганістану 50-річний Саєд Садаат влаштувався кур'єром у піцерію в німецькому Лейпцигу.

Політик був на посаді два роки. Намагався розширити мобільне покриття в країні. Вів перемовини з Китаєм стосовно прокладання оптоволоконного кабелю. У відставку пішов торік. Пояснив, що не міг змиритися з корупцією. Тоді ж переїхав до Німеччини.

— Я не знаю мови, тому не можу працювати на інших посадах, — говорить Саєд Садаат. — Маю дип­лом радіоінженера королівського коледжу в Лондоні й Оксфорда, але німецьку досі вчу. Нічого не соромлюся. Робота є робота. Подобається, що можу роздивитися Лейпциг, коли їду велосипедом.

Саєд працює вночі по 6 год. У вихідні — по 10. Отримує 15 євро на годину. За оренду квартири платить 420 євро на місяць.

— Я маю британський паспорт. Мені пропонували роботу там, але бачу більше перспектив у Німеччині. Вдень вивчаю мову, вночі працюю. Інакше моїй родині довелося б скрутно. Мрію бути радником уряду з питань Афганістану чи працювати в німецьких телекомунікаційних мережах. Прошу не боятися біженців. Я не цураюся ніякої роботи, вчу мову й плачу податки. Багато моїх родичів залишилися на батьківщині. Сподіваюся, незабаром там стане безпечніше.

Після приходу до влади "Талібану" Німеччина евакуювала понад 4 тис. афганців. З 2015-го притулку тут попросили 210 тис. громадян східної країни.

Зараз ви читаєте новину «Колишній міністр розвозить піцу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути