середа, 19 вересня 2012 05:30

Богослов наказав убити знімальну групу фільму про Мухаммеда

Режисер Сем Бесіл, який зняв образливий для тих, хто сповідує іслам, фільм "Невинність мусульман", обдурив 79 акторів і працівників знімальної групи. Вони були вражені, коли дізналися, що через їхню стрічку загинув посол США в Лівії Кріс Стівенс та ще троє американців. Усі, крім режисера, думали, що роблять пригодницьке кіно "Пустельний воїн".

Лілі Діонн приїхала до Голлівуда з провінції. За тиждень прочитала в інтернеті оголошення. Потрібні були актори для "історичних зйомок в арабській пустелі". Дія мала відбуватися дві тисячі років тому.

— Ми відразу щось підозрювали, бо головного героя звали Джордж. Дивувалися — це ж стародавній Близький Схід, який Джордж? Але робота є робота. Зайвих запитань ми не ставили, — згадує Лілі.

Сем Бесіл виявився вихідцем із Єгипту, 55-річним християнином-коптом на ім'я Нікола Басілі. 2010-го він відсидів за банківське шахрайство. Використовував 17 різних імен, аби підробляти рахунки. Гроші на фільм збирав серед меншини коптів, яких пригнічує в Єгипті мусульманська більшість.

Після зйомок режисер запросив інших акторів і озвучив наново певні фрагменти відео. Так, одну з акторок просив говорити в мікрофон "Мухаммед". Так Джордж став пророком Мухаммедом. Ролики з анонсами змонтували і виставили в інтернет. А потім уривки з них переклав арабською і показав в ефірі один із єгипетських телеканалів. В ісламі заборонено зображувати Мухаммеда. Коли ж віряни побачили, що його виставили бабієм, убивцею та розбещувачем неповнолітніх,  американські установи почали громити в Лівії, Єгипті, Ємені, Тунісі, Марокко, Судані, Ірані, Іраку, в Палестині й Афганістані.

— У мене затрусилися руки, коли я дізналася, що через той фільм гинуть люди. Я думала, то малобюджетна стрічка, якої ніхто ніколи не побачить, — говорить Лілі Діонн.

У Єгипті ісламський богослов радикальної течії салафітів Ахмед Ашуш наказав вбити всіх причетних до картини.

— Виконайте свій обов'язок, який полягає у знищенні режисера, продюсера, акторів і всіх, хто допомагав створювати й просувати фільм, — заявляє Ашуш.

Ашуша пов'язують із терористичною організацією "Аль-Каїда". Ніколу Басілі з родиною взяла під охорону поліція.

Зараз ви читаєте новину «Богослов наказав убити знімальну групу фільму про Мухаммеда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути