четвер, 30 березня 2006 18:40

Чоловік позичив гроші і будує Ноїв ковчег

47-річний голландський бізнесмен Йохан Х"юберс із міста Шаген у 45 км на північ від Амстердама вже четвертий місяць будує ковчег. Він має бути схожим на той корабель, що його близько шести тисяч років тому змайстрував біблійний герой Ной. Він, за Старим Заповітом, рятував людський рід та Божих створінь від потопу.

Ковчег Йохана Х"юберса матиме таку ж форму, як і Ноїв, але буде у п"ять разів меншим, ніж описаний у Біблії корабель. Він буде 70 метрів завдовжки, 13 — завширшки і 10 — заввишки, зможе пройти всіма річками Голландії і під усіма їх мостами. Бізнесмен планує плавати від одного міста до іншого, тому зважає на всі можливі перешкоди.

На борту в нього, як і в Ноя, будуть тварини. Але зрозуміло, що не всі — майбутній капітан планує взяти у своє плавання кілька екзотичних звірят та домашню худобу: коней, овець, корів, курей. Тварин Йохан вибирає молодих — вони, мовляв, займають менше місця і їдять не так багато.

У кожному місті, де причалить ковчег, на його борт пускатимуть відвідувачів. Дітей — за $2,40, дорослі платитимуть по $3,60. Гостям даватимуть випивку і буклет релігійного змісту. Х"юберс — глибоко віруючий чоловік, своїми діями він планує пропагувати християнство.

На судно голландець витратить близько мільйона євро. Третину цієї суми він позичив у банку. Каже, щоб повернути вкладені гроші, потрібно прийняти 100 тисяч відвідувачів. Вірить, що з цим завданням упорається.

А от його дружина сумнівається. Пані Х"юберс не подобається затія з ковчегом.

— Краще б ти поїхав копати криниці в Ефіопію, — бурчала жінка. Правда, вона таки підтримує Йохана, бо розуміє, що  це мрія його життя. Х"юберс готувався збудувати ковчег 13 років.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік позичив гроші і будує Ноїв ковчег». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути