пʼятниця, 15 вересня 2017 05:20

Безпритульних не можуть умовити поселитися у квартирі

Влада Лондона обіцяє премію у розмірі двох місячних зар­плат соціального працівника тому, хто переконає матір із сином із Сомалі переїхати жити з вулиці. Опинилися там 2014-го, коли їх виселили з квартири за несплату. Двічі соціальні служби селили їх у двокімнатні квартири. 1,5 тис. фунтів оренди платили з бюджету. Це 51 тис. грн. Обидва рази мати з сином покидали житло.

Сплять вони на вулиці, де розташовані офіси. Зайняли одну лавку. Речі склали так, що можуть комфортно лягти. На ніч накриваються великим шматком поліетилену. Удень від сонця ховаються під парасолями. Їжу і воду їм приносять благодійні організації або перехожі. На обід замовляють курку й картоплю у кафе неподалік. Там купують і каву для прогулянки.

— Їх багато хто знає, — каже соціальний працівник Кетрін Олдерс. — Синові трохи більше 20 років. Матері — під 60. Ми просили сомалійську спільноту поговорити з ними. Ті знайшли їхніх родичів. Усі нормально влаштувалися, ніхто не живе на вулиці. Кажуть, жінка і її син не можуть оговтатися після смерті чи батька, чи другого сина. Ми приводили трьох психологів. Вони відмовляються розмовляти зі спеціалістами.

Працівники бібліотеки, біля якої сплять сомалійці, скаржаться, бо хлопець ходить у туалет під вікнами.

— Влада пішла назустріч і пропонувала дорогу квартиру в цьому районі, а не соціальне житло, — продовжує Кетрін. — Думали, так їм буде легше адаптуватися. Новий ремонт, повністю умебльована. На кухні — вся потрібна техніка. Могли пробути там рік. Але вони прожили менше тижня. На другу не хотіли навіть дивитися. Нам залишається стежити, щоб у них все було гаразд. Жінка просить крем для обличчя і рук. Син — батарейки для плеєра і книжки. Це вся допомога, яку погоджуються приймати від нас.

Зараз ви читаєте новину «Безпритульних не можуть умовити поселитися у квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути