Ексклюзиви
середа, 14 квітня 2010 02:01

Американка повернула в Москву всиновлену дитину

8 квітня з Вашингтона до Москви прилетів 7-річний Артем Савельєв. Дитина мала записку. У ній названа мати Ентарі Хансен пише, що відмовляється від хлопчика, бо той психічно неврівноважений. Лист адресований міністерству освіти Росії.

— Дитину я всиновила 29 вересня торік. Російські органи опіки мене обманули. Приховали, що хлопчик неврівноважений. Шкода, але змушена відмовитися від дитини. Так безпечніше для мене, моєї сім"ї та друзів, — пише Хансен.

У дитбудинку кажуть, Артем нормальний. Його обстежують у 21-й дитячій лікарні Москви. Російською Савельєв не говорить, але розуміє її.

— Мати порушила всі закони, відіславши його назад. Я з"ясую, як сталося, що працівники американського аеропорту дозволили дитині сісти в літак без супроводу дорослих. І чому працівники Домодєдово випустили хлопця в місто самого, — сказав уповноважений Росії з прав дітей Сергій Астахов.

Після обстеження Артема відправлять у Центр догляду за дитиною.

Хлопчик народився в місті Лісозаводську Приморського краю. 1 квітня 2008 року Партизанський суд позбавив матір прав на сина. Інших родичів в Артема не було. 8 серпня 2008-го його віддали в дитбудинок. Через місяць Артема всиновила медсестра Ентарі Хансен, 26 років. Вона живе у штаті Теннесі. Чоловіка не має, виховує 10-річного сина.

Після повернення Артема в Росію керівник кремлівської дипломатії Сергій Лавров заявив, що країна на якийсь час припиняє практику всиновлення російських дітей громадянами США. Доки держави не підпишуть закон про взаємну відповідальність.

У серпні 2009-го у США від черепно-мозкової травми помер усиновлений в Росії 7-річний Натеніел Кравер (Іван Скоробагатов). На тілі загиблого знайшли сліди гематом та опіків. У березні поліція заарештувала в штаті Пенсильванія його названих батьків. Громадян США підозрюють у вбивстві дитини.

Зараз ви читаєте новину «Американка повернула в Москву всиновлену дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути