четвер, 13 жовтня 2011 07:45

Американка народила доньку після 42-кілометрового забігу

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Американка Ембер Міллер тримає дочку Джун. Дівчинку народила за кілька годин після марафону. Перед тим як поїхати до пологового будинку, Ембер з’їла бутерброд
Американка Ембер Міллер тримає дочку Джун. Дівчинку народила за кілька годин після марафону. Перед тим як поїхати до пологового будинку, Ембер з’їла бутерброд

27-річна Ембер Міллер із передмістя американського Чикаго народила дитину після того, як пробігла 42 км. У неділю вранці вона брала участь у чиказькому марафоні:

— Це був найдовший день у моєму житті.

Ембер відчула, що починаються перейми, десь на половині шляху. Зупинилася, спробувала бігти — було важко. Вирішила не здаватися і швидким кроком попрямувала до фінішу. Разом з Ембер біг її чоловік Джо, 32 роки.

— Обожнюю спорт. Реєструвалася для участі у марафоні, коли була вагітна, — каже. — Було важко, але я усміхалася. Попереду був фініш.

Дозвіл на пробіжку Ембер отримала за день до марафону у свого лікаря. Той радив їй половину шляху бігти у легкому темпі, далі — йти. Під час марафону пила багато рідини і їла, щоб підтримувати сили.

— Мені кричали: "Вагітна, біжи", — сміється. — Так довго, як зараз, не бігла. Відстань здолала майже за 6,5 годин.

Міллер була на 39-му тижні вагітності. Коли переступила фінішну смугу, почалися сильні перейми. Викликали "швидку". Доки приїхала машина, американка з'їла бутерброд. У лікарні, куди привезли подружжя, народила здорову доньку вагою 3,5 кг. Назвали Джун.

Ембер Міллер займається спортом понад 10 років. Цьогорічний марафон — восьмий у її житті. У травні пробігла 42 км за 4 год. 23 хв. Позаторік майже за той самий час подолала дистанцію під час марафону в місті Індіанаполіс. Була на 18-му тижні вагітності першою дитиною — сином Калебом.

— Найбільший ризик — організм міг отримати зневоднення через фізичне навантаження, — каже гінеколог Прійя Раджан.

Зараз ви читаєте новину «Американка народила доньку після 42-кілометрового забігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути