Ексклюзиви
вівторок, 18 січня 2011 08:45

Американець має 20 пар протезів

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Коді Маккасленд сидить біля усіх своїх протезів
Коді Маккасленд сидить біля усіх своїх протезів

9-річний Коді Маккасленд із міста Коллейвілл в американському штаті Техас розпочав програму підтримки людей із протезами. Він зніметься в кількох передачах, де розповідатиме, що зі штучними кінцівками можна жити повноцінно. Допомагатимуть Коді мати Тіна, батько Майк і 4-річна сестра Келлі.

Коді народився з патологією легень, шлунка й колінних суглобів. Йому 1,5— річному лікарі ампутували обидві ноги. Маккасленд має понад 20 пар протезів. Бігає, грає у футбол і хокей, бере участь у спортивних змаганнях. Мріє здобути "золото" в Параолімпійських іграх — міжнародних спортивних змаганнях для інвалідів.

— Коді має "ноги" для різних ситуацій. Одні використовує для звичайної ходьби. Одягає їх, коли йде до школи. Трохи коротші протези бере, коли збирається довго сидіти. Для швидкого бігу також є, — розповідає 38-річна мати Тіна. — Він трохи кумедний. Коли хоче сподобатися дівчатам, одягає протези, що роблять його вищим. Син росте. Протези треба часто міняти. Ми з чоловіком не потягнули б таких витрат. Спеціалісти з місцевої дитячої лікарні постачають Коді безкоштовними.

Два роки тому Маккасленд виграв дві золоті медалі в забігу на 60 і 100 м. Говорить, що найбільше любить плавати, бо для цього можна не вдягати протезів.

— У "ногах" зовсім не важко, але набагато краще без них, — розповідає. — Як виросту — обов'язково стану лікарем. Допомагатиму таким, як я. Наступного року поїдемо з мамою в Лондон на Параолімпійські ігри.

Зараз ви читаєте новину «Американець має 20 пар протезів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути