середа, 22 червня 2011 05:15

Яхта патріарха Кирила коштує чотири мільйони доларів

В інтернеті з'явилися фото яхти патріарха російської православної церкви Кирила. Судно "Паллада" пришвартоване на причалі на одному з островів Валаамського архіпелагу на Ладозькому озері. Там розташована резиденція патріарха. Люкс-яхта належала колишньому президенту Росії Володимирові Путіну. Вона коштує понад $4 млн.

Всередині "Паллада" має вітальню з домашнім кінотеатром і барною стійкою, їдальню та чотири спальні з великими двоспальними ліжками. Меблі зроблені з білої шкіри й елітних порід дерева. На підлозі — білі килими. Там можуть жити восьмеро людей. Ще у двох каютах мешкають четверо осіб екіпажу.

— Керує яхтою монах. Колись він був професійним моряком. На ній приймають почесних гостей. Про них ніхто не знає. Повідомляти про їх приїзд і від'їзд забороняють, — каже Михайло Шишков, прес-секретар єпископа Панкратія у Валаамському монастирі.

Яхту побудувала 2003-го голландсько-російська фірма "Тіммерман Яхтс" за проектом суднобудівника Гвідо де Грота. Два роки вона була у розпорядженні управління справами президента Росії. На ній Володимир Путін брав участь у святкуванні 1250-річчя Старої Ладоги. Потім "Палладу" викупила нафтова компанія "Лукойл" і подарувала главі РПЦ. 2010-го Кирило здійснив на ній турне по Волзі, відвідав Ярославську та Ростовську єпархії.

Із язичницької назви "Паллада" на честь грецької богині Афіни яхту обіцяли перейменувати у "Всецарицю" на честь ікони Божої Матері у Валаамському монастирі. Поки що цього не зробили. Також на бортах судна досі є державні герби Російської Федерації. За російською конституцією, їх забороняють використовувати всім, крім офіційних осіб.

Зараз ви читаєте новину «Яхта патріарха Кирила коштує чотири мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути