понеділок, 02 лютого 2009 18:13

111 чоловік згоріли під час вибуху пального

Автор: фото: REUTERS
  Медсестра оглядає постраждалого від вибуху бензовоза кенійця
Медсестра оглядає постраждалого від вибуху бензовоза кенійця

Бензовоз із пальним поламався неподалік кенійського міста Моло. Люди намагалися зібрати пальне, яке вилилося з танкера. Хтось кинув цигарку, і машина вибухнула. 111 кенійців загинули та ще двісті отримали поранення.

Місця для постраждалих у шпиталях Моло не вистачає. Люди лежать у коридорах на підлозі. У багатьох обгоріло більше половини тіла. Десятки жертв досі не забрали з місця пригоди.

— Мої сини прибігли додому по склянки для бензину. Сказали, що на шосе зламався бензовоз, — згадує 38-річна жителька Моло. — Я їх відмовляла, просила не йти туди. Вони кричали, що по бензин побігло все місто. Тепер я не можу впізнати їхні тіла.

Прем"єр-міністр Кенії Райла Одінга заявив, що місцева влада не може контролювати подібні інциденти.

— До місця пригоди не прибула жодна рятувальна команда. Бо такої команди в країні просто немає, — повідомив він журналістам. — Поки країна не вийде з економічної кризи, нічого не зміниться. Для людей той бензин виявився дорожчим за життя. Його можна було продати і заробити хоч трохи грошей.

28 січня в одному із супермаркетів кенійської столиці Найробі під час пожежі загинули 25 людей. Свідки кажуть, у магазині були зачинені аварійні виходи. Причину пожежі досі не встановили.

Зараз ви читаєте новину «111 чоловік згоріли під час вибуху пального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути