Ексклюзиви
понеділок, 29 вересня 2008 17:18

Перелетів Ла-Манш на саморобних крилах

  Швейцарець Ів Россі закріпив за спиною два крила з моторами. У такий спосіб дістався із Франції до Великої Британії повітрям
Швейцарець Ів Россі закріпив за спиною два крила з моторами. У такий спосіб дістався із Франції до Великої Британії повітрям

26 вересня швейцарець Ів Россі перелетів Ла-Манш на саморобних крилах. Він став першою людиною, яка подолала повітряний шлях між Великою Британією та Францією без літака.

На 34-кілометрову подорож йому вистачило 12 хв. За спиною в нього були крила з двома моторами. Їх виготовило для Россі швейцарське конструкторське бюро.

У районі французького порту Кале чоловік стрибнув із літака на висоті 2500 м. Зловив необхідний йому повітряний потік. Над Ла-Маншем виконав кілька фігур та петель. А потім за допомогою парашута приземлився на британський бік каналу, поблизу Дувра.

Ів Россі — колишній військовий льотчик. Нині працює у приватній авіакомпанії. Планує пролетіти над Великим каньйоном в американському штаті Аризона.

Це була друга спроба Россі подолати канал. Напередодні йому завадила хмара, що висіла над Дувром.

Через погану погоду політ над Ла-Маншем відклав француз Стефан Руссон. Він хотів подолати канал у протилежному від Россі напрямку — із Британії до Франції. Для цього планував використати механізм власної конструкції — дирижабль, який рухають педалі на кшталт велосипедних. Руссон дістався середини Ла-Маншу і припинив політ.

Зараз ви читаєте новину «Перелетів Ла-Манш на саморобних крилах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути