Ексклюзиви
пʼятниця, 15 січня 2021 13:15

Зять Медведчука очолив головну російську енергокомпанію "Россети"

Зять Медведчука очолив головну російську енергокомпанію "Россети"
40-річний Андрій Рюмін очолив "Россети". Фото: dp.ru

Зять українського олігарха, нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука 40-річний Андрій Рюмін очолив російську енергетичну компанію "Россети".

Раніше Рюмін очолював компанію "Лененерго", з посиланням на "Россети" повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На посаду виконувача обов'язків голови компанії ПАТ "Россеті" його призначила рада директорів, достроково припинивши повноваження гендиректора Павла Лівінського.

За даними газети "Коммерсантъ", Лівінський може перейти на роботу в уряд - на пост глави департаменту енергетики, який створять шляхом розділення загального департаменту промисловості, енергетики і транспорту.

Новому в. о. глави "Россети" Андрію Рюміну 40 років. Як і Лівінський, він працював в "Об'єднаній енергетичній компанії". Рюмін з 2011 року став заступником гендиректора, а 2013-го - головою. Згодом у період з 2014-го по 2016 рік, займався підприємницькою діяльністю, а гендиректором "Лененерго" призначений 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Медведчука стала власницею російської компанії - ЗМІ

Після переходу Рюміна в "Россети" цю посаду зайняв головний інженер "Лененерго" Ігор Кузьмін.

"Россети" - найбільша електромережева компанія Росії, яка об'єднує в своїй структурі магістральний комплекс електромереж, міжрегіональні та регіональні розподільчі електромережеві компанії. Державі належить 88,04% в капіталі компанії через росмайно, російською - росимущество.

Андрій Рюмін - росіянин, уродженець Москви із заможної родини. Його мати - професор економічних наук, батько - державний службовць. Шлюб з донькою Віктора Медведчука Іриною він взяв 2006 року. На той момент Рюмін мав 2 вищі економічні освіти, був кандидатом економічних наук.

Зараз ви читаєте новину «Зять Медведчука очолив головну російську енергокомпанію "Россети"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути