четвер, 25 листопада 2021 10:50

Знищення літака МАУ: Іран відмовився від переговорів щодо компенсацій

Знищення літака МАУ: Іран відмовився від переговорів щодо компенсацій
Кадри з місця катастрофіи українського "Боїнга" під Тегераном. Фото: MASH

Іран відмовився брати участь у переговорах з країнами щодо виплати компенсацій за авіакатастрофу, чиї громадяни стали жертвами трагедії у Тегерані.

Про це ідеться у спільній заяві Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752, яку опублікувало МЗС України 24 листопада.

"Ми, міністри, які представляють Канаду, Швецію, Україну та Сполучене Королівство, висловлюємо глибоке розчарування тим, що Ісламська Республіка Іран не прийняла наші численні пропозиції зустрітися 22 листопада 2021 року для проведення переговорів щодо репарацій за знищення рейсу PS752", - повідомили в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка отримала секретні записи щодо катастрофи літака МАУ. Про що йшлося

Голови МЗС закликали Іран виконати міжнародно-правове зобов'язання щодо здійснення репарацій групі держав у повному обсязі. Міжнародна група наполягає на проведенні переговорів щодо цього питання з Тегераном до кінця 2021 року.

"Якщо Іран продовжить уникати переговорів з групою, у Координаційної групи не залишиться іншого вибору, крім як серйозно розглянути інші дії та заходи щодо розв'язання цього питання в рамках міжнародного права", - наголосили в заяві.

Рейс PS752 Тегеран-Київ (літак Boeing 737-800) Міжнародних авіаліній України зазнав аварії незабаром після вильоту з аеропорту Тегерана 8 січня 2020 року. Загинули 176 осіб: громадяни Ірану, України, Канади, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Афганістану. Іранські війська 11 січня 2020-го заявили, що український Boeing збили випадково, виною став людський фактор: літак пролітав поруч з військовим об'єктом Ірану, його прийняли за ворожу ціль.

Зараз ви читаєте новину «Знищення літака МАУ: Іран відмовився від переговорів щодо компенсацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути