Ексклюзиви
неділя, 22 листопада 2020 13:20

Знайшли останки двох жертв виверження Везувію

Знайшли останки двох жертв виверження Везувію
Фото: Скріншот з відео

В Італії недалеко від стародавнього міста Помпеї виявили останки двох загиблих в результаті виверження вулкана Везувій в 79 році.

Тіла знайшли в підземній частині заміської вілли в Чівіте Джуліані. Про це повідомляється на сайті місцевого археологічного парку.

За даними фахівців, загиблі - чоловік високого соціального статусу в віці 30-40 років і його раб, якому було близько 18-25 років. У молодої людини виявили пошкодження хребта, які вказують на те, що він виконував важку фізичну роботу.

Вчені вважають, що знайдені жертви виверження загинули через пірокластичний потік, який представляв собою суміш високотемпературних вулканічних газів, попелу і уламків порід. Потік увірвався в приміщення з декількох сторін, і двоє чоловіків виявилися в пастці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зуби, кістки і кристали: у Помпеях знайшли скриню відьми

Коли під шаром попелу були виявлені порожнини, в яких знаходилися останки жертв виверження, в них залили гіпс. Це дозволило відтворити фігури і пози людей у ​​момент загибелі.

Розкопки в Чівіте Джуліана почалися в 2017 році.

Неушкоджені клітини мозку знайшли у тілі людини, яка загинула під час виверження вулкана Везувій, що знищило місто Геркуланум у 79 році. Їх знайшли під час вивчення тіл, виявлених в 1960-х роках. Жертва вулкану лежала обличчям вниз на деревʼяному ліжку в будинку.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли останки двох жертв виверження Везувію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути