четвер, 15 квітня 2021 17:41

Зібралися на свято покидатися коров'ячим лайном, попри рекорди заражень коронавірусом

Зібралися на свято покидатися коров'ячим лайном, попри рекорди заражень коронавірусом
Свято, під час якого в Індії кидаються коров'ячим лайном / News lions

Попри рекордну кількість захворювань, в Індії тисячі селян зібралися на свято, під час якого кидаються коров'ячим лайном.

Тисячі селян потрапили на відео відповідного свята. Святкування дозволила місцева влада, попри стрімке зростання кількості випадків зараження Covid-19. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія встановила світовий рекорд за швидкістю вакцинації

У країні вперше зареєстрували понад 200 тис. нових випадків захворювання в день і більш як 1000 смертей 2-й день поспіль.

Індійський лікар Шашанке Джоші назвав зростання кількості нових випадків захворювання "цунамі", яке застало владу зненацька. За його словами, система охорони здоров'я країни близька до колапсу, бо лікарням бракує кисню для підтримки життя пацієнтів.

Нові сплески пов'язують з новими штамами коронавірусу. Схожі мутації в ПАР, Великій Британії та Бразилії теж призвели до різкого збільшення кількості нових випадків захворювання і смертей в цих країнах.

Масові релігійні зібрання відбуваються паралельно також в інших місцях в Індії. Тисячі індуїстів зібралися, щоб помолитися на березі Гангу на початку цього тижня.

В Індії з населенням 1,37 млрд людей зареєстровано понад 14 млн випадків Covid-19, що є 2-м показником у світі після США. В країні також зафіксовано понад 173 тис. смертей, що є 4-м показником за абсолютною кількістю у світі, хоча експерти кажуть, що цифра майже точно сильно занижена. Експерти кажуть, що справжня кількість загиблих може бути у 2-3 рази вищою.

Зараз ви читаєте новину «Зібралися на свято покидатися коров'ячим лайном, попри рекорди заражень коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути