неділя, 16 липня 2017 17:25

Зі "святого місця Путіна" виселяють місцеве населення

Зі "святого місця Путіна" виселяють місцеве населення
З острова Валаам, куди Путін їздить молитися, виселяють його мешканців / Фото: rustelegraph.ru

З острова Валаам, куди Путін їздить молитися, виселяють його мешканців.

Про це повідомляє "Дождь".

"11 липня для Валаама ж головний день в році – день валаамських святих Германа і Сергія. У ці дні на острів щороку приїжджає Володимир Путін. Як правило, неофіційно. Тут Путіна якщо ледве не благословляють на президентство, то вже точно словом Божим допомагають вирішувати долю держави. Навіть свою першу відпустку 2001 року Путін провів тут, в оточенні монахів", – йдеться в повідомленні.

2005 року Путін провів зустріч з колишнім мером Валаама Сергієм Григор'євим. Журналісти зазначають, що тодішня розмова хоч була корткою, але фатальною. Сьогодні Григор'єв із дружиною має "тулитися" на материковій Росії. Як і решта місцевих з Валаама.

"Я так думаю, він порадився з колегами, і почалося – просто через півроку мене почали тягати по судах. Мене теж виселили, депортували до іншого населеного пункту, зараз ця справа у Верховному суді", – розповів Григор'єв.

До 1989 року монастир на Валаамі був покинутий, але тоді на острів ступили 4 ченці, почалося відновлення Валааму. А на початку 2000-х світська та церковна влада РФ вирішила зачистити острів від місцевого населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Атеїстам – тюрми?": Познер поставив гостре запитання Путіну

"Я з повною впевненістю можу сказати, що рішення стосовно нашого житла стало не законодавство, а доручення президента. Наговорив років на 15", – вважає Григор'єв.

Формально Путін доручив дати остров'янам упорядковане житло. Але в реальності жителів острова виселяють з Валаама до промзони.

Минулого тижня журналісти помітили президента Росії Володимира Путіна у компанії невідомої жінки під час його візиту на острів Валаам до Спасо-Преображенського монастиря.

Путін під'їхав до монастиря на машині, вийшов з авто та відчинив задні двері. У цей момент в машині видно жіночу руку, яка вказала пальцем у бік. Після чого Путін закрив двері та пішов до монастиря сам, де на нього уже чекав патріарх.

Зараз ви читаєте новину «Зі "святого місця Путіна" виселяють місцеве населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути