Ексклюзиви
неділя, 30 червня 2024 17:53

Зеленський пояснив, чому Путін зблизився з КНДР

Зеленський пояснив, чому Путін зблизився з КНДР
Володимир Путін хоче отримати артилерію у КНДР. Фото: kcna.kp

Російський диктатор Володимир Путін шукає підтримку у правителя Північної Кореї Кім Чен Ина через політичну ізоляцію та нестачу боєприпасів.

Президента Володимир Зеленський сказав про це в інтерв'ю колумністці The Philadelphia Inquirer Труді Рубін.

"Саміт миру змусив Путіна шукати союзників. І ось вони союзники. Ось ми бачимо терористичну Північну Корею. Що його змусило? Безумовно, політична ізоляція, а друге - у нього не вистачає артилерії. Все дуже примітивно. У Північної Кореї мільйони артилерійських снарядів, а Путіну потрібна ця артилерія. Він ризикує відносинами з Китаєм, бо у нього просто брак снарядів", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин використовує Путіна для відновлення економіки КНДР

Такі дії Путіна є хорошим сигналом для українських військових. Вони означають, що в окупантів не все так добре на полі бою.

"Якщо взяти всі запаси Північної Кореї, я думаю, там мільйонів п'ять на складах, то це менше, ніж Росія використовувала упродовж року. Це говорить про те, що все вони дати йому не можуть, бо їм самим треба запаси, але й розуміння для наших партнерів, що давайте не будемо говорити про довгу війну, бо у нього сил немає", - сказав президент.

Диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин назвав головним ворогом Південну Корею. Під час інспекції роботи головних військових заводів КНДР він пригрозив Республіці Кореї знищенням. Кім сказав, що не буде починати війну в односторонньому порядку, але "не має наміру також уникати війни".

Він закликав переглянути конституцію країни, щоб визначити Південну Корею ворогом № 1, а також вписати в основний закон зобов'язання про повну окупацію її території в разі війни.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пояснив, чому Путін зблизився з КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути