понеділок, 23 листопада 2020 13:28

Збільшують контингент: у Польщі офіційно створили корпус армії США

Збільшують контингент: у Польщі офіційно створили корпус армії США
Фото:twitter.com/Poland_MOD/

У Познані відбулося урочисте відкриття передового командування 5-го армійського корпусу США, яке допоможе збільшити чисельність американських військовослужбовців у Польщі приблизно до 5500 осіб.

Про це повідомляє "Euractiv".

"Присутність передового командування тут, на польській землі, є гарантією, яка утримає потенційного агресора. З Познані 5-й корпус командуватиме сухопутними військами США, що діють на східному фланзі НАТО ", - сказав міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Понад 200 американських солдатів служитимуть у місті Познань на заході країни, їх командир буде у званні генерал-майора. Командування 5-го армійського корпусу США в Польщі буде єдиною структурою такого рівня, розгорнутою в Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інавгурація Байдена буде нестандартною

"Присутність командування також "прискорить можливе перекидання військ США в Польщі. Спільні американо-польські програми оборони служать безпеці не тільки Польщі, а й країн НАТО, розташованих на східному фланзі Північноатлантичного союзу", - додав Блащак.

Його основним завданням буде координація і контроль сухопутних військ США в Європі, оперативне планування, співпраця і синхронізація сил США з військами інших країн НАТО.

2 тижні тому президент Анджей Дуда ратифікував угоду між Польщею і США про розширення співпраці у сфері оборони.

22 листопада Сполучені Штати Америки офіційно вийшли з Договору про відкрите небо. Причиною стало невиконання Росією зобов'язань.

Зараз ви читаєте новину «Збільшують контингент: у Польщі офіційно створили корпус армії США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути