пʼятниця, 10 квітня 2020 16:55

"Зазвичай ґвалтують": 18 в'язнів російської колонії перерізали собі вени й організували бунт

"Зазвичай ґвалтують": 18 в'язнів російської колонії перерізали собі вени й організували бунт
Через побиття одного з ув'язнених 18 арештантів російської колонії перерізали собі вени на знак протесту. Потім там почався бунт. Фото: з відеозвернення побитого

18 в'язнів особливої ​​російської колонії перерізали собі вени через побиття. Після цього в колонії почався бунт і в ситуацію втрутилися спецсили.

Усе почалося з того, що працівник скандальної колонії в Іркутській області побив одного з ув'язнених. На знак протесту той перерізав собі вени і зняв опубліковане відеозвернення.

Після цього той же працівник повернувся і побив ув'язненого ще раз. Далі на знак протесту вени собі перерізали всі 17 ув'язнених, які перебувають з першою жертвою побиття в одному приміщенні, а в самій колонії 9 квітня почався бунт, пише "Сибір без цензури".

Ув'язнені "підпалили щось у промзоні і чергову частину". Відразу після цього колонію оточили, запустили спецзагони, а представників Громадської спостережної комісії нікуди не пускають для надання допомоги ув'язненим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філіппінський президент дозволив стріляти в порушників карантину

"За оперативною інформацією, начальник колонії дав команду на розправу з бунтівниками. Тобто не розібратися з працівниками, які застосували фізичну силу. А розібратися з тими, хто став на захист постраждалих, висловлюючи протест і привертаючи увагу доступними для засуджених способами. Як ми знаємо з історії з іншими бунтами в регіоні, за бунт призвідників зазвичай "опускають", тобто ґвалтують", - написав автор новини Михайло Неустроєв.

Правозахисники всіляко намагаються вплинути на ситуацію й організувати перевірку колонії.

Через початок пандемії коронавірусу судовий процес щодо встановлення винних у збитті малайзійського "Боїнгу" відклали. Однак нещодавно в Раді Безпеки ООН підсумували зроблене протягом цього часу розслідування.

Зараз ви читаєте новину «"Зазвичай ґвалтують": 18 в'язнів російської колонії перерізали собі вени й організували бунт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути