четвер, 09 квітня 2020 10:19

П'ять європейських країн опублікували спільну заяву щодо збитого малайзійського Boeing-777

П'ять європейських країн опублікували спільну заяву щодо збитого малайзійського Boeing-777
Невідомий бойовик перед уламками збитого "Боїнгу-777", 17 липня, 2014 року. Фото: Reuters

Бельгія, Естонія, Франція, Німеччина і Польща зробили спільну заяву щодо збиття літака рейсу MH17 в небі над Донбасом в 2014 році.

Через початок пандемії коронавірусу, судовий процес над встановленням винних у збитті малайзійського "Боїнгу" відклався. Однак нещодавно в Раді безпеки ООН підсумували зроблене протягом цього часу розслідування.

За підсумками цього обговорення 8 квітня у фейсбуці Представництво України в ООН опублікувала документ. У ньому Україна як держава-учасник Спільної слідчої групи закликала Росію виконати відповідну резолюцію Ради безпеки ООН і "повною мірою співпрацювати із кримінальним розслідуванням, що триває".

"У той час як кримінальне розслідування JIT (Спільної слідчої групи) триває, ми закликаємо всі держави, зокрема Російську Федерацію, виконати свої зобов'язання за Резолюцією 2166 ООН і повністю співпрацювати з міжнародним розслідуванням", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертв коронавірусу ховають у картонних домовинах

П'ять країн - Бельгія, Естонія, Франція, Німеччина і Польща - підтримали резолюцію і вказали, що вітають початок процесу у справі MH17 нідерландським судом і висловлюють "цілковиту впевненість в його незалежності, неупередженості та професійності".

Головний прокурор Нідерландів Фред Вестербеке, який, займався розслідуванням справи збиття літака рейсу МН17 над Донбасом йде з посади.

Вестербеке не працюватиме на посаді генпрокурора з 1 квітня. Натомість він очолить поліцію Роттердама.

Зараз ви читаєте новину «П'ять європейських країн опублікували спільну заяву щодо збитого малайзійського Boeing-777». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути