четвер, 27 січня 2022 09:43

Заходу загрожує розкол через питання постачань зброї в Україну - МЗС Німеччини

Заходу загрожує розкол через питання постачань зброї в Україну - МЗС Німеччини
Німеччини застерегла Захід від розколу. Фото: pixabay.com

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що суперечка щодо необхідності збройної підтримки України не повинні розколоти країни Заходу.

Про це повідомило видання dpa.

"Нашою найпотужнішою зброєю була і залишається наша єдність. Ми повинні подбати, щоб той тиск, який ми створили разом (на Росію. - Gazeta.ua), працював", - сказала Бербок.

Додала, що Німеччина надасть Україні 5 тис. військових захисних шоломів. За її словами, важливо чинити спротив "усім зовнішнім спробам розділити нас".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін – майстер примусу. Створює кризу так, що може перемогти незалежно від того, що роблять інші": що пише про нас світова преса

"Україна знає, що ми робимо і яка наша позиція", - зазначила Бербок, нагадавши, що Німеччина є найбільшим двостороннім донором для України, навіть більшим за Америку.

"Ми підтримуємо переговори щодо продовження транзиту газу, ми займаємося інвестиціями у відновлювану енергетику та підтримуємо Україну у боротьбі з пандемією, зокрема, постачанням вакцин", - зауважила міністр Німеччини.

Бербок наголосила, що спільною метою Заходу залишається захист суверенітету й територіальної цілісності України.

"Будь-яка нова агресія Росії проти України буде мати серйозні наслідки - політичні, стратегічні, так само економічні та фінансові", - сказала вона.

25 січня до Києва прилетів черговий спецрейс з озброєнням для української армії від США. Його вивантажували біля термінала В аеропорту "Бориспіль". Ексклюзивні фото Gazeta.ua - за посиланням.

18 січня Міноборони України повідомило, що протитанкові системи прибули з Британії в Україну. Ідеться про ракети NLAW - спільну розробку Британії та Швеції. У Міноборони запевнили, що надані засоби будуть використані лише для самооборони.

Пізніше Британія відправила в Україну 2 тис. одиниць протитанкової зброї і близько 30 елітних військовослужбовців, які навчатимуть українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Заходу загрожує розкол через питання постачань зброї в Україну - МЗС Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути