неділя, 18 березня 2018 12:29

Заблоковане посольство РФ: Кремль репетує, чому мовчать ООН та ОБСЄ (доповнено)

Заблоковане посольство РФ: Кремль репетує, чому мовчать ООН та ОБСЄ (доповнено)
Активісти біля посольства повісили на шибениці фігуру, схожу на Володимира Путіна

Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що ООН, ОБСЄ і Рада Європи не відреагували на блокування російського посольства у Києві. Росія відправляла до них відповідне звернення.

"Я не отримала відповідей поки ні від кого. Офіційної реакції ніде не було", - передає слова омбудсмена ТАСС.

Кремль звертався в ООН, Раду Європи, ОБСЄ та його Бюро демократичних інститутів та прав людини зокрема. Висловлював своє обурення, що російських громадян не допускають до посольств в Україні.

Тим часом, ОБСЄ відповіло, що воно не уповноважене вирішувати такі питання. Вибори президента РФина території України врегульовані домовленостями з Росією.

"Існують двосторонні домовленості (між Росією і Україною - прим. Ред.) Про організацію голосування між країнами, тому ми не та організація, яка могла б це прокоментувати", - заявив представник міжнародної організації. Також зазначив, що не має даних про наявність "якихось міжнародних стандартів" в сфері дотримання виборчих прав громадян. Про це повідомляє "Парламетская газета"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Послання для Путіна та голос за Дейнеріс - як росіяни псують бюлетені

Поліція і Нацгвардія о 8:00 сьогодні перекрили Повітрофлотський проспект у Києві, на якому розташовано Посольство РФ в Україні. Також у столиці біля Посольства пікетують активісти "Національного корпусу", "Свободи" та інших політичних партій. Учасники пікети відзначились тим, що встановили шибеницю, на якій повісили опудало Володимира Путіна, вдягненого в одяг в'язня. Подібний випадок стався не вперше, минулого року біля того ж посольства РФ в Україні повісили опудало російсього президента з підписом "Убийца".

Зараз ви читаєте новину «Заблоковане посольство РФ: Кремль репетує, чому мовчать ООН та ОБСЄ (доповнено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути