понеділок, 16 листопада 2020 18:33

За вбивство пацієнтки засудили до трьох років

За вбивство пацієнтки засудили до трьох років
Медсестра Хельга Вотерс на суді / Getty Images

Бельгійську медсестру Хельгу Вотерс французький суд засудив до 3 років тюрми. Вона п'яною проводила кесарів розтин, у результаті пацієнтка померла .

51-річна Вотерс через те, що була п'яна, помилково вставила пацієнтці трубку в стравохід. Внаслідок цього померла Ксинтія Хоук, яку оперували. Вотерс також заборонили будь-яку медичну практику. Її визнали винною в ненавмисному вбивстві 26 вересня 2014-го. Крім тюрми, Вотерс має виплатити майже €1,4 млн компенсації родичам Хоук. Про це пише The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'яна анестезіолог ненароком вбила породіллю

Хоук поклали у пологове відділення лікарні у французькому місті По. Внаслідок дій медсестри вона померла під час кесаревого розтину, її мозок був задовго без кисню. Хлопчик вижив. Розслідування показало, що Вотерс, яка на той час працювала в лікарні менше 2 тижнів, вставила трубку для дихання в стравохід замість трахеї. Вона також використовувала кисневу маску замість вентилятора.

Вотерс – хронічний алкоголік. Вона зізналася, що починала день із горілки і води протягом попередніх 10 років.

"Останні 6 років були для мене пеклом. Кожну хвилину ношу з собою смерть Ксинтії Хоук. Я відповідальна, але не заслуговую тюрми. Моя робота змушує мене нести відповідальність за життя пацієнтів. Я стала лікарем, щоб рятувати. Ніколи не могла уявити, що одного разу зможу зробити комусь погано. Не хочу показувати себе жертвою, але в мене залежність, яку досі не можу контролювати, незважаючи на всі зусилля. Тепер розумію, що моя залежність була несумісна з роботою. Я шкодуватиму про цю смерть все життя", - заявила Вотерс у суді.

Прокурор Орлан Яуанг повідомила кримінальному суду По, що Вотерс, громадянка Бельгії, не повідомила лікарню про алкоголізм. Хоча мала б. Одразу після того, як Вотерс заарештували, вміст алкоголю в її крові був 2,38 грама на літр, що відповідає приблизно 10 келихам вина і більшяк у 4 рази перевищує допустимий рівень при водінні у Франції. Вотерс переїхала до Франції після того, як її звільнили з бельгійської лікарні за те, що виглядала п'яною на роботі. Як показало розслідування, кадрове агентство, що найняло жінку, не перевірило даних.

Зараз ви читаєте новину «За вбивство пацієнтки засудили до трьох років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути