четвер, 08 жовтня 2020 15:44

П'яна анестезіолог ненароком вбила породіллю

П'яна анестезіолог ненароком вбила породіллю
Покійна породілля Ксинтія Хоук / family handout

Жінку-анестезіолога судять у Франції за ненавмисне вбивство. Лікарку звинувачують у діях, які призвели до смерті молодої британки. Жінка проводила операцію п'яною.

Британка Ксинтія Хоук, 28 років, перенесла зупинку серця, після того як анестезіолог проштовхнула трубку для дихання їй у стравохід замість трахеї. Потім не зрозуміла помилки, хоча породілля кричала від болю. Хоук була без кисню кілька хвилин і залишилася в незворотній комі попри зусилля парамедиків. Вона померла через 4 дні, не прийшовши до тями і не побачивши новонародженої дитини, хлопчика. Про це пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкогольний антирекорд: у поліції розповіли про пияків за кермом

Хельга Вотерс, 53 роки, працювала черговим анестезіологом в пологовому будинку на південному заході Франції. Хоук, яка хотіла народити природним шляхом, слід було терміново робити кесарів розтин. Під час розслідування Вотерс розказала поліції, що пила з друзями, коли їй подзвонили і попросили повернутися в клініку, щоб допомогти з операцією. Пізніше з'ясувалося, що в неї рівень алкоголю в крові був більш ніж удвічі вищий за дозволений у Франції для водіння.

Вотерс зізналася, що має проблеми з алкоголем. Носила в кишені пляшечку горілки і воду, які регулярно пила.

Слідчі виявили, що Вотерс, громадянка Бельгії, в минулому щонайменше двічі потрапляла в реабілітаційний центр лікуватися від алкозалежності. Після одного лікування її звільнили з роботи в Бельгії. Згодом звільнили з іншого медичного закладу. Імовірно, через вживанням алкоголю.

Французьке кадрове агентство найняло Вотерс в лікарню за 2 тижні до смерті Хоук. Не провело перевірок її рекомендацій - і нові роботодавці не знали про проблеми з алкоголем.

Через 10 місяців після трагедії Вотерс зупинили за водіння в нетверезому стані. Вона розповіла, що регулярно випиває кілька склянок спиртного щодня.

Вотерс може отримати 3 роки тюрми і штраф до €75 тис., якщо її визнають винною в ненавмисному вбивстві.

Зараз ви читаєте новину «П'яна анестезіолог ненароком вбила породіллю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути