пʼятниця, 15 січня 2021 06:00

Вийшла остання серія "Санта-Барбари"

Вийшла остання серія "Санта-Барбари"
Заставка серіалу "Санта Барбара" / Wikipedia

15 січня 1993-го на каналі NBC, в США, вийшла остання, 2137-а, серія "Санта-Барбари". Мильну оперу показували із 30 липня 1984-го. Серіал транслювали протягом 9 сезонів. Його дивилися у 50 країнах. Зокрема, в Україні у 1992-1997 роках.

Хоча серіал не встановив рекорду за кількістю епізодів, власна назва "Санта-Барбара" невдовзі стала загальною. Її почали вживати на позначення явища, що триває дуже довго. Найдовшим вважається серіал "Як світ перетворюється", який нараховує майже 14 тис. серій.

Сюжет розгортається довкола 4-ох сімей, що представляють різні прошарки суспільства каліфорнійського містечка Санта-Барбара: заможних і успішних Кепвелів, їх слабших конкурентів Локріджів, менш забезпечених Перкінсів та іспаномовних Андраде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На екрани повертається "Альф"

У "Санті-Барбарі" - центральний сюжет, навколо якого оберталися багато інших. Однією з головних тем є вбивство героя, яке відбулося за 5 років до початку серіалу. Після цього інший персонаж потрапляє в тюрму за цей злочин, і звільняється умовно-достроково, повернувшись в Санта-Барбару, щоб довести свою невинність, і відновити відносини з сестрою жертви.

За сюжетом майже кожен головний персонаж буде звинувачений у вбивстві або виявиться, що його чи її життя так чи інакше причетні до цього інциденту - від незаконнонародженого сина до таємничої, імовірно, мертвої матері.

Автори серіалу прислухалися до думок глядачів і легко виводили неприємних героїв через землетрус чи загадкового маніяка. Один із персонажів пролежав 200 серій у комі, а коли вийшов, то замість нього грав інший актор.

Серіал отримав популярність не тільки в США, але, зокрема, на теренах СНД. "Санта-Барбара" стала одним із перших серіалів, показаних після розпаду СРСР, тож деякі глядачі з пострадянського простору ідентифікували майбутнє незалежної держави з красивими та успішними сюжетами серіалу.

Українські глядачі не побачили ані перші 216 серій, ані останні 97. В Україні він став першою американською програмою, яку транслювали після розпаду СРСР.

Зараз ви читаєте новину «Вийшла остання серія "Санта-Барбари"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути