Ексклюзиви
субота, 04 грудня 2021 13:04

Вступ України в НАТО: Байден відкинув "червоні лінії" Росії

Вступ України в НАТО: Байден відкинув "червоні лінії" Росії
Розширення військової сили відбулося на тлі озвучених Росією вимог щодо гарантій невступу України в НАТО. Фото: Reuters

Президент США Джо Байден заявив, що не приймає "червоних ліній" Москви.

Побоювання, що розв'язаний РФ конфлікт на Донбасі може перерости у повномасштабну війну, зростають, сказав він після зробленої у п'ятницю заяви про підготовку "комплексу ініціатив" зі стримування російської агресії, пише Reuters.

"Ми знаємо про дії Росії вже давно, і я очікую, що у нас буде довга дискусія з президентом РФ Володимиром Путіним. Я не приймаю нічиїх червоних ліній", – заявив Байден.

Від початку каденції Байдена чинна влада США та її союзники демонстрували, що готові застосовувати низку інструментів для протидії шкідливим крокам Росії, зазначив агентству американський високопосадовець на умовах анонімності.

Речниця Білого дому Джейн Псакі підтвердила на брифінгу, що наразі розглядається допомога з боку США у забезпеченні безпеки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО не має наміру робити агресивні дії щодо РФ - Блінкен

Радник Кремля, голова правління Ради із закордонних справ РФ Федір Лук'янов заявив 25 листопада, що якщо Україна приєднається до НАТО, Росії доведеться змінити систему та провести нові "червоні лінії".

30 листопада Путін, коментуючи інформацію про підготовку Росії до повномасштабного наступу на Україну, сказав, що "червоною лінією" для Кремля стане створення загроз безпеки.

Під час брифінгу 3 грудня Байден підтвердив, що найближчим часом матиме розмову з Путіним. Президент США також спілкуватиметься з президентом України Володимиром Зеленським.

Зараз ви читаєте новину «Вступ України в НАТО: Байден відкинув "червоні лінії" Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути