середа, 08 квітня 2020 17:36

Впливового радника Папи Римського посадили за розбещення неповнолітніх. Він вийшов через рік

Впливового радника Папи Римського посадили за розбещення неповнолітніх. Він вийшов через рік
"Третю людину Ватикану", Джорджа Пелла, суд присяжних визнав винним у розбещенні неповнолітніх. Через рік інший суд скасував йому вирок.

Джордж Пелл, кардинал Римо-католицької церкви, колишній скарбник Ватикану і радник Папи Римського Франциска вийшов на свободу попри судовий вирок за сексуальні домагання неповнолітніх.

У 2018 році суд присяжних засудив Пелла до 6 років тюремного ув'язнення за звинуваченням у сексуальних домаганнях. Суд визнав його винним у розбещенні двох 13-річних підлітків з хору хлопчиків.Інциденти сталися в 1996 і 1997 роках в соборі Святого Патрика в Мельбурні. Майже 4 роки з цього терміну він повинен був провести у в'язниці без права на дострокове, пише The New York Times.

При тому, що максимальний термін покарання за розбещення дітей в Австралії - 50 років. Але суддя скоротив термін покарання через похилий вік Пелла - 78 років.

Кардинал свою провину заперечує і 6 квітня він успішно оскаржив вирок. Пелл провів в ув'язненні 400 днів. Високий суд вирішив, що звинувачення - "неправдоподібні", а Пелл - скоріш за все "невинний". Попередній вирок пояснюється тим, що "Мельбурнський суд не повністю розглянув п'ять пунктів звинувачення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертв коронавірусу ховають у картонних домовинах

Особливо сильно австралійську громадськість обурив той факт, що ще двоє чоловіків минулого тижня звинуватили кардинала в небажаних діях, коли Пелл був священником єпархії, а вони ще були дітьми.

Сім'я одного з постраждалих хлопчиків заявила, що "спустошена" новим рішенням.

2 квітня 2005-го у віці 84 роки від септичного шоку та серцево-судинного коллапсу помер Папа Римський Іван Павло ІІ. Прощання з папою римським Іваном Павлом II і його похорон стали наймасовішою церемоніальною подією в історії людства.

Зараз ви читаєте новину «Впливового радника Папи Римського посадили за розбещення неповнолітніх. Він вийшов через рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути