четвер, 25 лютого 2021 10:34

Вперше двом близнюкам змінили стать

Вперше двом близнюкам змінили стать
Близнюки Майла та Софія до та після операції / Newsflash

Двоє 19-річних хлопчиків-близнюків з Бразилії стали першими у світі, які обоє перенесли операції зі зміни статі. Тепер вони дівчата - Майла Фібі де Резенде і Софія Альбукерк.

Операції провели 13 і 14 лютого, після 4-річного спостереження лікарів і курсу гормонального лікування. Про це пише Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бельгійська віцепрем'єрка була чоловіком

Пара народилася хлопцями, але завжди ідентифікувала себе як дівчат. Майла каже, що сподівається, що їх успішна зміна статі зробить операцію доступнішою в їх країні.

"Ми завжди усе робили разом. Недавно здійснили нашу мрію - зробити операцію зі зміни статі і стати першими трансблизнюками у світі. Є багато трансжінок, які здаються, бо в системі охорони здоров'я занадто довгий список очікування, а в нашому місті Блуменау є лише одна приватна клініка, яка проводить таку процедуру", - каже Майла.

Близнята зазнавали цькувань у школі. Зміну їх статі підтримала сім'я. Їх дід продав будинок, щоб заплатити за операцію внуків.

"Дід у нас неупереджений. Моя мета - отримати медичну освіту і купити ще один будинок для баби та діда у відповідь на їх жест", - каже Майла.

Близнюки мріють колись мати власні сім'ї з усиновленими дітьми. Також хочуть допомагати іншим трансгендерам боротися за свої мрії.

Зараз ви читаєте новину «Вперше двом близнюкам змінили стать». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути