субота, 03 жовтня 2020 11:15

Бельгійська віце-прем'єр була чоловіком

Бельгійська віце-прем'єр була чоловіком
Петра де Саттер / Getty Images

Бельгійська віце-прем'єр стала найбільш високопоставленим європейським політиком-трансгендером. Зараз Петра де Саттер – жінка, а до 2004-го була чоловіком.

Після майже двох років відсутності уряду в Бельгії з'явилася нова правляча коаліція. Її новим віце-прем'єром стала 57 річна Петра де Саттер, - пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський "Оскар" змінює правила на користь жінок, ЛГБТ та рас

Вона з фламандській "Партії Зелених". Активно виступає за права трансгендерів, відкрито розповідає про власний досвід зміни статі.

"Мені було 40 років, коли вирішила повністю стати жінкою. Завжди була такою. Через це рішення втратила колег, людей, яких знала, і друзів. Але не всім у житті пощастило, як мені - мене таки прийняли в робочому середовищі, прийняв коханий. Ось чому мені потрібно щось робити для тих, кому бракує удачі. Я гостро відчуваю справедливість і вважаю несправедливим, що люди в світі страждають через те, ким хочуть бути", - сказала політик.

Патріка де Саттер народилася чоловіком 10 червня 1963-го в бельгійському Ауденарде. Отримала ступінь доктора медицини в Гентському університеті в 1987-му. Потім доктора філософії в галузі біомедичних наук в 1991-му. Після цього в Чикаго 2 роки займалася дослідженнями генетики клітин яєчників людини і миші. 2000-го стала викладачем Гентського університету. Отримала звання професора. Після стала членом парламенту, залишилася професором за сумісництвом і завідуючою відділення репродуктивної медицини в лікарні університету.

На виборах 2014-го потрапила у бельгійський Сенат як перша відкрита політик-трансгендер. Займалася законодавством щодо сурогатного материнства, клінічних досліджень у фармацевтичній промисловості, захисту здоров'я від шкідливих речовин у пластмасах і косметиці. Як сенатор потрапила в Раду Європи, де стала членом комітету з соціальних питань і заступником голови комітету з міграції. У 2019-му стала депутатом Європейського парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Бельгійська віце-прем'єр була чоловіком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути