понеділок, 28 вересня 2020 12:55

Британський "Оскар" змінює правила на користь жінок, ЛГБТ та рас

Британський "Оскар" змінює правила на користь жінок, ЛГБТ та рас
Фото: Instagram. Чоловіки та жінки будуть порівну представлені в режисерській номінації.

Британська кіноакадемія запровадила 120 змін у премії БАФТА. Чоловіки та жінки будуть порівну представлені в режисерській номінації. Актори можуть отримати лише одну статуетку на рік. Також обмежать бюджет кінокомпаній на рекламу фільмів. Нововведення оприлюднили на офіційному сайті.

"Є відчуття, що квоти - це не зовсім те, що треба суспільству. Вони хочуть повністю змінити культуру. Тому наша остаточна мета - зробити фільми-номінанти різноманітнішими та залучити більше глядачів", - заявила членкиня академії Кейт Лі. Вона керує групою, відповідальною за зміни в премії. Усього до неї входять 20 акторів і режисерів.

7-й рік поспіль у номінації "Найкращий режисер" не було жодної жінки. 2020-го серед 20 номінантів не було жодного не білого представника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український фільм позмагається за "Оскар"

До кіноакадемії включать тисячу нових членів із недостатньо представлених груп. Це жінки, люди інших рас, окрім європеоїдної, члени ЛГБТ-спільноти та люди з інвалідністю. Усього до академії входять 6,7 тис. професіоналів кіноіндустрії.

У категорії "Найкращий режисер" буде 20 номінантів, серед яких 10 чоловіків і 10 жінок. В акторських номінаціях тепер буде 6, а не 5 фіналістів. Також акторам заборонено висуватися на більш ніж одну номінацію. У минулому році за це розкритикували Скарлет Йоганссон і Марго Роббі. Вони були двічі номіновані, хоча жодна кольорова акторка не була представлена в номінаціях.

Буде обмежено бюджет, який студії можуть використовувати на рекламу фільмів. Точний ліміт витрат ще не відомий. З 2022-го заборонено випускати стрічки-номінанти на DVD. Вони будуть доступні лише на сайті БАФТА.

Також академія змінила правила проведення голосування за переможців БАФТА. Тепер буде новий довгий список остаточних номінантів для відбору. Всі члени академії будуть зобов`язані переглянути лонг-лист.

Американська кіноакадемія представила нові стандарти премії "Оскар", яким повинні відповідати кінострічки для номінації в категорії "Найкращий фільм". Вони покликані встановити расову та гендерну різноманітність. Тепер один з акторів першого або другого плану повинен належати до недостатньо представленої расової або етнічної групи. Щонайменше 30% акторського складу на другорядних ролях повинні бути від щонайменше 2 недостатньо представлених груп. Фільми, які зніматимуть до 2024-го, можуть не відповідати цим критеріям.

Зараз ви читаєте новину «Британський "Оскар" змінює правила на користь жінок, ЛГБТ та рас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі