четвер, 24 вересня 2020 15:00

Український фільм позмагається за "Оскар"

Український фільм позмагається за "Оскар"
"Атлантида" претендуватиме на "Оскар". Фото: https://www.facebook.com/atlantismovieua

Претендентом від України на "Оскар" у категорії "Міжнародний повнометражний фільм" оголосили стрічку "Атлантида" режисера Валентина Васяновича.

У відборі взяли участь три фільми - "Мої думки тихі" Антоніо Лукіча, "Земля блакитна, ніби апельсин" Ірини Цілик та "Атлантида" Валентина Васяновича, повідомляє голова Українського Оскарівського комітету Алік Шпилюк.

"За нього (за фільм Васяновича. - Gazeta.ua) проголосувало 9 з 13 членів Оскарівського комітету. У нас було дуже жваве обговорення, до того як ми виставили бали. Більше того, це було найцікавіше обговорення за останні п'ять років, члени комісії висловлювали найрізноманітніші думки", – каже Шпилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм "Атлантида" Валентина Васяновича покажуть онлайн

Фільм увійшов у лонглист у відповідній категорії. Продюсер фільму Володимир Яценко переконаний, що в картини є всі шанси потрапити у шортлист "Оскара".

"Враховуючи попередній досвід України у представлені на номінацію "Міжнародний повнометражний фільм", перемогу картини на кінофестивалі у Венеції та наявність американського дистриб'ютора, який займатиметься промоцією фільму у США, я вважаю, що в "Атлантиди" є всі шанси", – прокоментував Яценко.

Цього року було змінено вимоги до претендентів на "Оскар". Усього було представлено 4 критерії, у яких є пункти, пов'язані з етнічними, расовими, гендерними або інклюзивними ознаками.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм позмагається за "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі