середа, 09 вересня 2020 11:34

Представили нові стандарти для номінації на "Оскар"

Представили нові стандарти для номінації на "Оскар"
Оприлюднили нові вимоги для номінації на "Оскар". Фото: Reuters

Американська Академія кінематографічних мистецтв і наук оприлюднила нові критерії, яким повинні відповідати картини для номінації в категорії "Кращий фільм".

"Стандарти розроблені для заохочення рівного представництва на екрані і за його межами, щоб краще відобразити різноманітність аудиторії, яка йде в кіно", - зазаначено в повідомленні.

Повідомляють, що під час розробки нових критеріїв використовувалися, зокрема, стандарти Британської академії кіно і телевізійних мистецтв.

За словами президента Академії Девіда Рубіна та генерального директора Дона Хадсона, ці стандарти стануть каталізатором довгострокових та істотних змін в галузі кіно.

"Академія прагне зіграти життєво важливу роль у тому, щоб допомогти зробити це реальністю", - заявили вони.

Всього представлено 4 стандарти, в кожному з яких є кілька пунктів, пов'язаних з етнічними, расовими, гендерними або інклюзивними ознаками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер голлівудський сценарист Рональд Харвуд

Серед них:

- один із головних героїв або героїв другого плану повинен бути темношкірим, азіатом, латиноамериканцем, жителем Близького Сходу або представником іншої етнічної групи;

- не менш 30% акторського складу фільму повинні бути представлені жінками, етнічними представниками, членами ЛГБТ-спільноти або людьми з обмеженими можливостями;

- основна тема картини повинна стосуватися расових, гендерних проблем або проблем людей з обмеженими можливостями;

- як стажисти, дистриб'ютори, керівники рекламної кампанії повинні бути кілька представників інших етнічних груп, жінок, членів ЛГБТ-спільноти.

"Оскар" - найпрестижніша нагорода в кінематографі США та щорічний приз із багатьма номінаціями. Вручається з 1929 року Американською академією кіномистецтва, створеною Луїсом Маєром з кіностудії Metro-Goldwyn-Mayer 1927-го. Сам приз - позолочена статуетка, знана з 1939 року як "Оскар".

Зараз ви читаєте новину «Представили нові стандарти для номінації на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути