Ексклюзиви
пʼятниця, 08 жовтня 2021 17:50

Восьмий день голодування: адвокат приголомшив цифрою втрачених кілограмів Саакшвілі

Восьмий день голодування: адвокат приголомшив цифрою втрачених кілограмів Саакшвілі
Міхеіл Саакашвілі оголосив голодування 1 жовтня в день затримання. Фото: Reuters

Колишній президент Грузії, голова Виконавчого комітету реформ України Міхеіл Саакашвілі схуд на 12 кг за вісім днів голодування.

Про це повідомив його адвокат Бека Басилая після відвідин Саакашвілі, пишуть "Новини-Грузія".

Стан здоров'я Саакашвілі може погіршитися, стверджує Басилая.

"Якщо на нього (Саакашвілі. - Gazeta.ua) подивитися, видно, що схуд. Наскільки я знаю, приблизно на 12 кілограмів. Щодня стан його здоров'я почне поступово погіршуватися, якщо вже не погіршився. Морально він бадьорий", - розповів адвокат.

Додав, що в Саакашвілі досі немає можливості здійснювати телефонні дзвінки. У цьому праві його обмежила прокуратура. За словами адвоката, незаконно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчина Саакашвілі дала інтерв'ю російському телеканалу

У понеділок, 11 жовтня, Саакашвілі може побачити своїх батьків і дітей. Раніше навіть матері не дозволили з ним зустрітися. Також політику принесли в камеру ще один матрац і телевізор, додав Басилая.

Припинити голодувати вимагає батько затриманого експрезидента Грузії Ніколоз Саакашвілі. Наголошує, що це "лише зашкодить здоров'ю".

"Мішо, звертаюся до тебе як лікар і батько. Ти вирішив підтримати країну й треба до кінця стояти з народом. Голодування на певному етапі спрацювало як протест. А зараз потрібно мобілізувати твою енергію разом із народом. Знай, голодування вже ллє воду на млин ворогів. Прошу тебе припинити цю акцію, набратися сил і енергії для подальшої боротьби", - написав батько Саакашвілі у Facebook.

Міхеіла Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня, куди він повернувся напередодні виборів. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем і в день затримання оголосив голодування.

Саакашвілі не був на батьківщині останні вісім років. Його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Ґелашвілі. І оголосили в розшук. Також Саакашвілі є підозрюваним в інших кримінальних справах.

Грузинська влада неодноразово заявляла, що Саакашвілі після повернення в країну затримають.

Зараз ви читаєте новину «Восьмий день голодування: адвокат приголомшив цифрою втрачених кілограмів Саакшвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути