вівторок, 05 жовтня 2021 12:48

Саакашвілі написав листа Зеленському

Саакашвілі написав листа Зеленському
Міхеіл Саакашвілі повернувся до Грузії та потрапив за ґрати. Він оголосив себе політичним в'язнем і почав голодування. Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Заарештований у Грузії колишній президент країни та голова виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіл Саакашвілі написав листа президенту Володимиру Зеленському.

Він подякував Зеленському, який пообіцяв посприяти його звільненню. Текст листа 5 жовтня оприлюднили на сторінці Саакашвілі у Facebook.

"Глибоко зворушений вашими словами та відгуком справжнього державного діяча високого класу на мій незаконний арешт і ув'язнення в Грузії за сфальсифікованими обвинуваченнями, які, крім Росії, не визнає ніхто у світі", - написав Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Саакашвілі є нові затримані

Він підкреслив, що високо оцінює принципову позицію Зеленського щодо захисту України та всіх в'язнів Кремля.

"Я більше за життя люблю свою Грузію, але люблю й Україну, мою другу батьківщину, де провів багато років свого життя і де у мене є сім'я і друзі, і громадянство, яке я ціную. Я все життя пишатимуся тим, що мав можливість зробити скромний внесок у впроваджувані вами історичні зміни та реформи. Оскільки я фактично є особистим в'язнем Путіна, то високо оцінюю вашу принципову позицію стосовно захисту України, всього регіону і всіх в'язнів імперії", - йдеться в листі.

Міхеіла Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня, куди він повернувся напередодні виборів. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем, і оголосив голодування.

Президент Зеленський запевнив, що всі профільні інститути працюватимуть над питанням повернення Саакашвілі в Україну.

У Грузії Саакашвілі був оголошений у розшук - він не був на батьківщині останні вісім років. Його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі. Також Саакашвілі є підозрюваним в інших кримінальних справах. Грузинська влада неодноразово заявляла, що Саакашвілі після повернення в країну буде затриманий.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі написав листа Зеленському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути