понеділок, 06 березня 2023 13:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Візит Орбана до Зеленського готується, але є передумови – МЗС Угорщини

Візит Орбана до Зеленського готується, але є передумови – МЗС Угорщини
Прем'єр Угорщини Віктор Орбан ледь не останній лідер держав ЄС, які не відвідали Київ після початку повномасштабної війни. Фото: facebook.com/orbanviktor

Підготовка робочого візиту прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в Україну триває.

Поїздка може відбутися "після виконання всіх передумов", заявив міністр закордонних справ країни Петер Сійярто в інтерв'ю N1.

За його словами, йдеться про технічні деталі у підготовці візиту.

"Ми отримали запрошення, і зараз потрібно виконати технічну частину підготовчих робіт. Після виконання всіх передумов візит може відбутися, але зараз ми перебуваємо на етапі технічної підготовки", – сказав угорський дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан схвалив "мирний план" Китаю: його звинуватили в роботі на РФ

На уточнювальне запитання, чи є політична воля здійснити візит, Сійярто відповів: "Ми отримали запрошення і цінуємо його".

"Нещодавно прем'єр-міністр розмовляв із президентом (Володимиром. – Gazeta.ua) Зеленським у Брюсселі. Ми завжди готові до діалогу. Сподіваємося, що діалог матиме сенс. Зараз усе готуємо, подивимося", – додав він.

Після початку російського великого вторгнення між Києвом та Будапештом погіршились і без того напружені раніше відносини.

Наприкінці січня Віктор Орбан виклав свою позицію щодо поточної ситуації російсько-української війни. Судячи з неї, він не вірить у перемогу України та вважає, що вона поступово перетворюється на некеровану руїну. Після цього МЗС України викликало угорського посла для пояснень.

В лютому прессекретар Орбана Берталан Хаваші підтвердив, що під час зустрічі в межах саміту Європейського Союзу в Брюсселі президент Володимир Зеленський запросив Орбана відвідати Україну.

Орбан залишається одним із небагатьох лідерів держав ЄС, які не відвідали Київ після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Зараз ви читаєте новину «Візит Орбана до Зеленського готується, але є передумови – МЗС Угорщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути