четвер, 02 грудня 2021 17:51

Витік даних про зірок на чолі з Елтоном Джоном коштуватиме $666 млн

Витік даних про зірок на чолі з Елтоном Джоном коштуватиме $666 млн
Співак Елтон Джон потрапив до числа осіб, які постраждали від витоку даних / Getty Images

Британське "Управління комісара за інформацією" оштрафувало уряд Великої Британії на $666 млн за витік даних про отримувачів так званих новорічних подарунків.

Серед тих, чиї дані потрапили в громадський доступ, були співак Елтон Джон і колишній лідер Консервативної партії Єн Дункан Сміт. Про це пише Politico.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США розсекретили доповідь про походження Covid-19

Штраф було накладено після того, як британський уряд ненароком опублікував в інтернеті файл, що містить імена та невідредаговані адреси понад 1000 осіб, які у списку на нагороди. Такі уряд пропонує успішним особам з різних сфер діяльності щорічно на початку року.

"Самозаспокоєність уряду та їх нездатність знизити ризик витоку даних означали, що сотні людей потенційно наражалися на ризик шахрайства з використанням їх особистих даних та загроз їхній особистій безпеці. Дані були онлайн протягом 21 хв", - сказав директор із розслідувань Стів Екерслі.

"Уряд хотів би ще раз вибачитися за інцидент. Ми вжили заходів, щоб зменшити будь-які потенційні збитки, негайно проінформувавши комісара з інформації та всіх, хто постраждав від порушення. Дуже серйозно ставимося до висновків комісара та завершили внутрішню перевірку, а також вжили низку заходів, щоб цього більше не повторилося. Це включає перевірку загальної безпеки системи, навчання управлінню інформацією та вдосконалення внутрішніх процесів обробки даних працівниками", - заявив представник кабінету міністрів.

До хакерської атаки на сайт Військово-морських сил України у липні цього року причетна Росія. Внаслідок атаки відбулася публікація деяких документів та фейкових повідомлень, пов'язаних із навчаннями "Сі Бриз -2021", які проходили у басейні Чорного моря.

Зараз ви читаєте новину «Витік даних про зірок на чолі з Елтоном Джоном коштуватиме $666 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути