вівторок, 13 вересня 2022 04:10

Вірменія проситиме ОДКБ втрутитися у конфлікт з Азербайджаном

Вірменія проситиме ОДКБ втрутитися у конфлікт з Азербайджаном
Вірменський прем'єр Нікол Пашинян поскаржився на Азербайджан президенту РФ Володимиру Путіну. Фото: ritmeurasia.org

Рада безпеки Вірменії ухвалила рішення звернутися до Росії за допомогою у зв'язку з загостренням на кордоні з Азербайджаном.

Також Радбез Вірменії прийняла рішення офіційно звернутися до Організації договору колективної безпеки, та Ради безпеки ООН, повідомляє Кабмін Вірменії.

Вірменський прем'єр Нікол Пашинян зателефонував до російського диктатора Володимира Путіна та повідомив, що збройні сили Азербайджану здійснили обстріл з артилерійської та великокаліберної зброї. Вірменський лідер назвав дії азербайджанської армії провокаційними та агресивними, спрямованими в напрямку суверенної території Вірменії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія Азербайджану зайняла місто

Путін та Пашинян домовилися "про оперативний контакт".

Згодом вірменський прем'єр зателефонував до президента Франції Еммануеля Макрону, якому також поскаржився на Азербайджан.

Вірменія входить до Організації договору колективної безпеки, тобто напад на цю країну передбачає реакцію інших країн ОДКБ - Білорусі, Росії, Казахстану, Киргизстану та Таджикистану.

Нагадаємо, що Баку звинувачує збройні сили Вірменії у "широкомасштабних диверсіях" на Дашкасанському, Кельбаджарському та Лачинському напрямках. Зазначається, що вірменські ДРГ у темний час доби замінували ділянки між позиціями підрозділів азербайджанської армії та дорогами постачання в різних напрямках.

Через це Азербайджан почав обстрілювати кордон з Вірменією. "Вживаються необхідні заходи для придушення вогневих точок збройних сил Вірменії та недопущення розширення масштабів військового конфлікту", - пояснили в Міноборони Азербайджану.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія проситиме ОДКБ втрутитися у конфлікт з Азербайджаном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути