четвер, 29 липня 2021 16:34

Вірменія може запросити Росію на кордон з Азербайджаном - Пашинян

Розмістити прикордонні пункти росіян по всій протяжності вірменсько-азербайджанського кордону пропонує виконувач обов'язків прем'єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян.

Про це він заявив на засіданні уряду, повідомляє вірменська служба "Радіо Свобода".

"Має сенс розглянути питання розміщення російських прикордонних постів на всій протяжності вірмено-азербайджанського кордону для проведення демаркаційних робіт без ризику зіткнень", - цитує видання слова голови вірменського уряду.

Автор: rus.azatutyun.am
  В. о. прем'єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян запропонував розмістити російських військових на кордоні Азербайджану та Вірменії
В. о. прем'єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян запропонував розмістити російських військових на кордоні Азербайджану та Вірменії

До цього часу Пашинян пропонував розмістити міжнародних спостерігачів лише на ділянці Сотка-Хознавар, на кордоні в Сюніке, що межує з Лачинським коридором та ексклавом Азербайджану - Нахічеванською автономною республікою.

"Азербайджан звинувачує Вірменію в нібито скоєнні провокації. Як член ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку, військово-політична міжнародна організація, до якої входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан. - Gazeta.ua), до якого у вересні перейде головування в організації, Вірменія усвідомлює свою відповідальність за те, щоб не створювати загрози безпеці для ОДКБ, чи не залучати країни-союзники в бойові дії. Я офіційно виключаю будь-які провокаційні дії з боку Збройних сил Вірменії. Водночас я вважаю, що одним з можливих рішень для з'ясування істинності взаємних звинувачень Азербайджану і Вірменії може стати розміщення моніторингової місії ОДКБ на всій протяжності вірмено-азербайджанського кордону, що передбачено правовими нормами діяльності ОДКБ", - зазначив Пашинян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджан заявив про новий обстріл: що відомо

Він підкреслив, що коли не можливо здійснити подібну місію в рамках ОДКБ, для вірменської сторони можуть бути прийнятними інші міжнародні формати, включаючи співголовування Мінської групи ОБСЄ.

"Беручи до уваги нинішню ситуацію, вважаю, що має сенс розглянути питання про розміщення російських прикордонних пунктів на всій протяжності вірмено-азербайджанського кордону, що дозволить проводити делімітаційні та демаркаційні роботи без ризику військових зіткнень. Ми збираємося обговорити цю тему з нашими російськими партнерами", - додав вірменський прем'єр.

Росія розпалила конфлікти в Нагірному Карабаху, Грузії, Придністров'ї, Україні, щоб створити переговорні майданчики та диктувати світу порядок денний. Арабсько-ізраїльська війна – теж не просто витівки терористичного ХАМАСу. 90% випущених по Ізраїлю ракет – російські.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія може запросити Росію на кордон з Азербайджаном - Пашинян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути