У шведському місті Мальме відкрили виставку дивних алкогольних напоїв в Музеї огидної їжі.
Більшість напоїв виникли через те, що у людей не було звичного алкоголю, а напитися дуже хотілося, пише Associated Press.
На виставці є пиво, яке продавали у білках, а також вино з мишенят, яке п'ють у Китаї та Кореї, давньокорейський напій, виготовлений з рису та дитячого калу, що забродив. Ще є пиво з кукурудзяного борошна з Перу (чича-де-муко), джин із Уганди, виготовлений із зіпсованих бананів, а ще вино з перестиглого апельсина, який забродив у воді з тюремного туалету.
Освіжаючим називають ісландське пиво, виготовлене з яєчка кита, яке закоптили в посліді овечок.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили перший в Україні музей творів одного митця
Окремо тут зібрані парфуми та лаки, які вживали люди, коли влада закривала алкогольні магазини в Радянському Союзі.
Виставка триватиме з 5 вересня і впродовж трьох місяців.
Музей відкрили у 2018 році. Біля входу до музею є табличка — на ній вказують, скільки людей за день обблювалися під час екскурсії. У музеї представлені 80 найогидніших продуктів. Відвідувачі матимуть можливість понюхати і спробувати деякі страви. Експозиції створили, щоб зруйнувати уявленням про те, що їстівне, а що ні
Коментарі